[single_post_category_name]

Prins Harry forklarer om exit fra kongehuset i ny tale

I sin første offentlige tale, efter at have offentliggjort, at han og hustruen Meghan trækker sig fra som senior-medlemmer af det britiske kongehus, forklarer Harry nærmere, hvorfor de har truffet beslutningen. 

LÆS OGSÅ: Stjæl stilen: Meghan Markle

Søndag den 19. januar deltog Harry i et event for sine støtter fra hans Sentebale velgørenhed, som arbejder for at støtte mentalt helbred og velvære for børn, der er påvirket af HIV.

Under eventet holdt Harry en tale, hvor han kom ind på den aftale parret har lavet med den britiske dronning Elizabeth omkring deres exit fra den royale familie.

“Før jeg begynder, må jeg sige, at jeg kun kan forestille mig, hvad I har hørt og eventuelt læst indenfor de sidste par uger. Så jeg vil gerne have, at I hører sandheden fra mig, så meget jeg nu kan dele – ikke som en prins, eller en hertug, men som Harry, den samme person, som mange af jer har set vokse op de sidste 35 år – i et mere klart perspektiv,” indledede han i talen.

“Storbritannien er mit hjem og et sted, jeg elsker. Det vil aldrig ændre sig. Jeg er vokset op med følelsen af at have fået støtte fra så mange af jer, og jeg har set, hvordan I har taget imod Meghan med åbne arme, ligesom i så mig finde den kærlighed og lykke, som jeg har håbet på hele livet. Endelig, fandt Dianas anden søn en kæreste, hurra!” fortsatte han.

“Jeg ved også, at I kender mig godt nok efter alle disse år, til at stole på, at den kvinde jeg vælger at gifte mig med, deler de samme værdier, som jeg gør. Og det gør hun, hun er stadig den samme kvinde, som jeg forelskede mig i. Vi gør begge alt, hvad vi kan for at repræsentere det britiske flag og tjene landet med stolthed. Da Meghan og jeg blev gift, var vi spændte, håbefulde og vi var klar til at tjene landet.”

“Derfor er det også med stor sorg, at vi er nået hertil. Beslutningen jeg har taget om, at min hustru og jeg om, at vi vil træde et skridt tilbage, har ikke været let. Der har været mange måneders snak efter så mange år med udfordringer,” sagde han og forklarede videre:
“Og jeg ved, at jeg ikke altid har gjort det rigtige, men hvad det her angår, har der ikke rigtigt været andre muligheder. Jeg vil gerne understrege, at vi ikke er på vej væk, og vi er under ingen omstændigheder på vej væk fra jer.”
Han kom derefter ind på, hvordan den nye familiedynamik i kongehuset ville blive:
“Vores håb var at fortsætte med at tjene dronningen, the commonwealth og mine millitær pligter, men uden økonomisk støtte fra offentligheden. Desværre var dette ikke muligt. Jeg har accepteret dette, fordi jeg ved, at det ikke ændrer på, hvem jeg er, eller hvor engageret jeg er. Men jeg håber, at det hjælper jer med at forstå, hvad det var, der gjorde, at jeg sammen med min familie måtte træde tilbage fra alt, jeg nogensinde har kendt til, og i stedet begynde på et nyt kapitel, som forhåbentlig vil gøre, at vi kan leve et mere fredfyldt liv.”
Prins Harry kom også ind på sin mor, afdøde prinsesse Diana, der også var kendt for sit arbejde med HIV- og AIDS-ramte.
“Jeg er født ind i det her liv, og det er en stor ære at tjene mit land og dronningen. Da jeg mistede min mor for 23 år siden, tog I mig under jeres vinger. I passede på mig i så lang tid, men medierne er en magtfuld styrke, og mit håb er, at vi en skønne dag kan samle os og være endnu mere magtfulde sammen, for det her er så meget større end os.” sagde han, “Vi er priviligerede over at have tjent jer, og vi vil fortsætte med at tjene jer resten af livet.”
Han tilføjede til slut:
“Jeg vil altid have den største respekt for min farmor, min øverstkommanderende og jeg er enormt taknemmelig over den støtte hende og resten af min familie har udvist overfor Meghan og jeg de sidste par måneder. Jeg vil fortsætte med at være den samme man, som holder meget af sit land og dedikerer sit liv til at støtte de sager, velgørende organisationer og militære fællesskaber, der er så vigtige for mig. Sammen har I givet mig en uddannelse i at leve. Og denne rolle har lært mig mere om, hvad der er rigtigt og mere end hvad jeg nogensine kunne have forestillet mig. Tak for at have give mig modet til at tage næste skridt.”
Kilde: People

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide