Alt du skal vide om korrektion af kejsersnit-ar

Facts

Benedikte Thuesen

Speciallæge i plastikkirurgi

Læs mere om Benediktes arbejde her:

www.benedikte-thuesen.dk

Har du overvejet at få korrigeret dit kejsersnit-ar? Så forklarer speciallæge i plastikkirurgi Benedikte Thuesen nærmere om indgrebet her. 

I sidste uge så jeg en kvinde på 36 år i min konsultation. Hun havde født 3 børn, den sidste ved hjælp af et kejsersnit. Hun var ked af sit kejsersnitar, som hun syntes var meget tydeligt, da det trak ind, så huden over arret sad som en bule over arret. Hun var egentlig ikke ked af arret i øvrigt, for det mindede hende jo bare om, at hun havde fået en dejlig baby. Men bulen over arret var hun ked af, da hun ikke kunne skjule den i trusser eller bikini.

Langt de fleste kejsersnitar er rigtig fine, som en vandret lille tynd streg placeret under bikininiveau og i niveau med den omgivende hud.

Men nogen kvinder kan være uheldige at have et kejsersnitar, som er trukket ind og sidder fast i den underliggende muskelhinde, og vævet oven over buler måske ud. Den overskydende hud over arret kan sidde som en pølse, man kan have svært ved at skjule, når man er iført en stram nederdel, badedragt eller stramme tights.

Tidligere så jeg også kejsersnitar, som var lodrette, dvs. at arret strakte sig fra navlen og ned til skambenet, og disse ar kunne virkelig være skæmmende. Hvis arret sad fast til den underliggende muskelhinde, og det omgivende væv bulede ud på hver side, så det næsten ud som en numse. Det er heldigvis sjældent, at jeg ser disse ar mere.

Har du har et skæmmende kejsersnitar, som du ønsker korrigeret, så skal du vente med at få det gjort, til der er gået minimum halvandet til to år efter fødslen, da arret plejer at blive rigtig pænt med tiden. Hvis du overvejer flere graviditeter, skal du selvfølgelig vente med at få arret korrigeret, til efter du har født de børn, du ønsker.

Hvis arret stadig efter halvandet til to år er skæmmende, kan man få det korrigeret. Ofte må man dog selv betale dette,   med mindre man har fysiske gener af, at arret hæfter fast til den underliggende muskulatur.

Sådan foregår en korrektion af kejsersnitar

Er arret indtrukket eller måske skævt, fordi det skulle gå hurtigt med at få baby ud, kan korrektion ofte foregå i lokal bedøvelse. Kirurgen fjerner det gamle ar, løsner det omgivende væv og syer det pænt sammen igen i både underhud og hud. Efter denne operation skal man tage den med ro den første uge til to, og man skal passe på, at man ikke foretager bevægelser, som trækker i arret.

Har man overskydende hud over arret og måske også overskydende fedtvæv, er operationen mere omfattende og foretages ofte i fuld bedøvelse. Kirurgen starter med at foretage en fedtsugning.  

LÆS OGSÅ: Hvem er egnet til en fedtsugning, og hvordan foregår det?

Herefter fjernes det gamle ar, og huden løsnes fra den underliggende muskelhinde. Afhængig af, hvor meget løs hud der er, løsner man huden, måske helt op til navlen. Til sidst fjernes den overskydende hud. 

LÆS OGSÅ: Sådan slipper du af med slapt maveskind

Efter denne noget større korrektion bliver du iført en stram bodystocking, som du skal have på i 3 uger nat og dag, og herefter om dagen i 1-3 uger for at  undgå, at vævet  hæver op. Efter denne operation skal du regne med at være sygemeldt i en til to uger, alt afhængig af om du har fysisk krævende arbejde eller ej. Og du må først lave fitness efter 4-6 uger. Det er en god ide at sætte plaster på arret, efter du har fået fjernet trådene, og anvende plaster 1-2 måneder efter operationen. Og husk, du ikke må få sol på arret i et år til halvandet år, så længe det er rødt.

Arret bliver først rigtig pænt, efter der er gået et 1-2 år.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive