Aftensmad

Glutenfrie knækbrød med kerner og frø

Glutenfrie knækbrød med kerner og frø
Ingredienser

150 g majsgryn

1 1/2 dl blandede kerner og frø (jeg bruger græskarkerne, sesamfrø og solsikkefrø)

1/2 tsk. salt

3 spsk. tahin

2 1/3 dl kogende vand

Knækbrød er noget nær den perfekte snack at have med på farten – og så fungerer det også virkelig godt med et par skiver avocado eller lidt hummus som eftermiddagssnack derhjemme. Denne opskrift er baseret på majsgryn, også kaldet polenta, samt kerner og frø, hvilket gør knækbrødene glutenfrie.

Til 1 bradpande.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Bland alle de tørre ingredienser. Miks derefter med tahin og kogende vand med en elpisker. Lad dejen hvile i 5 minutter, inden den fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug en kniv til at skære dejen i firkanter af 5 x 10 cm. Bag i ca. 40 minutter, eller til kanten bliver gylden. Knækbrødene vil blive sprøde, når de køler af, så pas på med at bage dem for længe. Lad knækbrødene køle helt af, før de tages af bagepladen. Knækbrødene holder sig en uge i en lufttæt beholder – hvis de altså ikke bliver spist i løbet af ganske få dage!

 

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *