5 gode og lindrende yogaøvelser til dig, der er gravid

Facts

Maria Dior er uddannet personlig træner med speciale i graviditet og vægttab. Derudover er hun gift og har tre børn. Løbende vil hun komme med guides til graviditetstræning og gøre os klogere på emner som graviditet, efterfødsel og fertilitet.

Du kan læse mere om Maria Dior på hjemmesiden mariadior.dk samt finde hende på Instagram: @mariadiordk

Den seneste forskning viser at motion under graviditet er godt og forbedrer mindsker chancen for kejsersnit og gør det nemmere at ”komme tilbage” til dit normale dig efter fødslen. Udover det kan motion hjælpe på nogle af de smerter, man kan få under en graviditet, når hele kroppen rykker rundt for at finde plads til en baby. Yoga er en blid for form for motion, der kan afhjælpe små gener, som mange får under graviditeten – for eksempel ømme hofter og smerter i lænden. Ud over det kan det også hjælpe dig til at være mere til stede i din egen krop, hvilket også er redskaber, du kan bruge under fødslen.

LÆS OGSÅ: My Daily Routine: Trine Kjær

Man får ondt i hofterne, fordi kroppen er ved at forberede sig til fødslen og man får ondt i lænden, fordi der er en uvant vægt foran. Derfor har vi samlet en række yogaøvelser, som alle kan bruge, selvom du måske skal modificere en smule, alt efter hvor langt du er henne. Hvis du har bækkenløsning, skal du følge din læges anvisninger.

Barnets stilling

Den første er den stilling, der hedder ’barnets stilling’. Den er rigtig god til at lindre smerter i lænden, samtidig med at den arbejder lige så stille i hofterne. Sørg for at have knæene ud til siderne, så der er plads til maven og måske brug en pude til at lægge under brystet, så der er plads til, at du kan slappe godt af i den uden ubehag. Lig der i 5 minutter eller længere tid og træk vejret dybt ind og ud.

Ko & Kat

Den anden stilling er ko og kat – en klassiker du sikkert kender fra idræt i skolen. Den er dog rigtig god til at varme ryggen og lænden op og kan være med til at lindre smerter. Stil dig på alle fire og begynd at bøje og svaje i ryggen. Du kan også prøve at bevæge dig til siden – føl dig frem og find det der føles rart og tag 10 dybe vejrtrækninger her.

Happy Buddha

Den tredje stilling er den, der hedder ’happy buddha’. Læg dig på ryggen og se om du kan nå dine fødder med hænderne, hvis ikke så bare tag fat på skinnebenene. Den kan godt være lidt svær at finde ind i, men hvis du forstiller dig en lille baby, der ligger på jorden og holder fast i sine fødder, skal du bare gøre det efter, så godt du kan. Sørg for at have åbnet knæene nok og træk fødderne ned mod hovedet, lad numsen flyve lidt op, og så burde du kunne mærke strækket i hofterne.  Leg lidt med den, indtil du finder et sted, hvor du kan mærke noget.

Hundestrækket

Hundestrækket i en graviditets-venlig udgave (det kan være farligt at have hovedet ned ad, når man er gravid, fordi der ikke er så meget plads i maven, som der plejer at være og hovedpulsåren kan blive trykket, hvilket kan resultere i besvimelse og andre ulykker og det har vi ikke lyst til). Hundestrækket er et stræk der er rigtig godt for ryggen, ballerne ned over benene. Stil dig lidt fra en væg og bøj dig frem så dine hænder er på væggen og armene er strakte, så du får ca. en 90 graders vinkel. Stå der i 10 dybe vejrtrækninger.

Shavasana

Shavasana eller ’død mands stilling’ er en god måde at komme ned i kroppen på igen. Læg dig på ryggen, put eventuelt en pude under knæene (det kan afhjælpe smerter i lænden) og slap af og træk vejret dybt mindst 10 gange.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og