Boller (6 stk)
1/2 blomkål (400 g)
3 æg
100 g skyr
1,5 tsk. sukker
1,5 tsk. bagepulver
4 tsk. loppefrøskaller
2 tsk. Chiafrø
60 g glutenfri havregryn
Salt og peber
Sesamkerne til toppen af bollerne.
Bøffer (4 stk)
500 g hakket oksekød 3-7%
Salt og peber
Smør til stegning
4 skiver ost
Nem måde at spise burger med god samvittighed på 😉
LÆS OGSÅ: Hjemmelavet koldhævet speltbrød
Sådan gør du:
Bollerne
Riv blomkålen på det fine side af rivejernet.
Blend havregrynene til mel.
Vend nu alle ingredienserne sammen og lad det trække i 10 min.
Lav 6 boller ud af ‘dejen’, form dem med en ske og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem nu i 20-25 min ved 180 grader.
Når bollerne er færdige, kan de godt falde lidt sammen, men læg dem på en tallerken og halvere dem, ved at lad dem ligge på tallerken.
Bøfferne
Del kødet i 4 lige store dele (125 g pr. bøf).
Bank kødet sammen og form dem til bøffer og hak dem ud.
Smelt smørret på panden og steg bøfferne. Krydder dem først når de er stegt på begge sidder.
Når de næsten er færdige, lægger du en skive ost oven på hver bøf.
Lad det læg og smelte lidt, og derefter er de klar til burgerne.
Fyld burgerne med fx fintsnittet, rød spidskål, agurk skåret i skiver, peberfrugt skåret i skiver, gulerødder, løg, tomater, kalkunbacon og ketchup.
Du kan finde flere af Helenes lækre og sunde opskrifter på Instagram: @helenes_sunde_koekken og på hendes blog helenesprogoe.dk