[single_post_category_name]

Guide: Afspænding med ansigstakupressur

Vi går en koldere tid i møde, som de fleste af os nok kan mærke på vores hud og mentale tilstand. Men den kolde tid, betyder også flere timer indenfor, med levende lys og tæpper, og aperol spritzen er skiftet ud med en varm kop te. For mig betyder efterår tid til eftertanke, refleksion og selv-omsorg. En af mine yndlingsaktiviteter, når jeg skal lave simpelt selv-omsorg, er ansigtsakupressur. Her er en guide med seks af mine favoritpunkter i ansigtet.

Ansigtsakupressur øger ilten og blodcirkulationen i ansigtet, samtidigt med at den stimulerer produktionen af kollagen, som er afgørende for en sund og levende hud. Med alderen producerer hudcellerne en mindre mængde af kollagen, hvilket kan resultere i linjer og rynker. Jeg overdriver vist ikke, hvis jeg påstår, at de fleste af os gerne vil undgå sidstenævnte.

Ved at behandle og stimulere bestemte punkter kan du afspænde muskulaturen og vævet. Alt i alt kan ansigtsakupressur give en mere fast og levende hud. Man kan arbejde målrettet mod bestemte ting som hovedpine, forkølelse og uro.

LÆS OGSÅ: 5 gode og lindrende yogaøvelser til dig, der er gravid

1. Mental stimulering

Styrker tankeprocesserne og aktivere reflekserne. Presset fjerner også blokeringer på nervespidserne i panden, så der tilføjes mere blod og ilt til huden. Det er med til at rense ansigtet.

Hvor: Under hårgrænsen, hvor der er en fordybning i knoglen. Pres så hårdt som muligt, bevæg fingrene i en opad- og udadgående cirkulær bevægelse.

2. Nyrene

Sunde nyrer udskiller giftstoffer og syre – de har en rensende effekt. Stress og nervøsitet har særlig tilknytning til nyrene.

Hvor: små cirkulære, blide bevægelser ved mediale øjenkrog.

3. Bugspytkirtlen

Bugspytkirtlen udskiller basiske enzymer, som hjælper fordøjelsesprocessen. Hvis denne er i ubalance, kan det give for højt syreindhold i maven, og dette er skadeligt for huden. En grundig behandling af disse områder, kan hjælpe til en smukkere hud.

Hvor: Yderst i hver side af underlæben. Med en fast, cirkulær bevægelse arbejdes der ind mod midten. Pres gerne så gummerne kan mærkes.

4. Lungerne og iltforsyningen.

Dette sted stimulere lungerne, og kan hjælpe med at holde forkølelse og astma på afstand. Den forbedret iltforsyning vil hjælpe huden i ansigtet og resten af kroppen.

Hvor: Musklen, der løber langs mundvigen. Tryk så hårdt, som du kan udholde i ca. 30 sek. Lad bevægelsen køre lige op til ydersiden af næseborene og gentag trykket her (4a).

5. Leveren og lymfesystemet

Leveren hjælper med at rense blodet, urent blod betyder poset hud og et ansigt, der kommer til at se ældre ud. Ved at massere disse områder styrker du også lymfesystemet, som er vigtigt for det almene helbred.

Hvor: Et fast tryk, i det dybeste punkt på hver kind, hvor kæbebenet støder sammen med kindbenet.

6. Det sympatiske nervesystem

Dette område styrker hele nervesystemet og giver en følelse af fred og ro. Denne fornemmelse af velvære afspejles altid i ansigtet.

Hvor: Midten, højt oppe i panden. Pres så hårdt, som muligt.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til mig på Rikke@Pmt-aastrup.com eller via instagram @psykomotorisk.terapeut.rikke

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide