Opskrift på julebrud

Ingredienser

(8 stk.)

40 g. gær

2.5 dl. Lunkent vand

60 g. Sukker

1 tsk. Salt

2 tsk. Kardemomme

1 æg

30 g. smeltet smør

400-500 g. hvedemel (alt efter mærke)

50 g. revet marcipan

75 g. mørke chokoladeknapper

Yderligere:

Lidt mandelflager og kanelsukker til at drysse på toppen af brudene

Tag forskud på julen med disse lækre julebrud, som straks får dig i julehumør – og så er de ovenikøbet nemme at lave!

LÆS OGSÅ: Supernemt speltbrød

Sådan gør du:

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og smør og rør. Bland nu melet i og ælt dejen godt. Lad dejen hæve i en skål beklædt med et viskestykke i 45 min.

Når dejen er hævet færdig, lægges den på et bord. Lav en lille udhuling i dejen, og rør ægget ud heri. Tilføj revet marcipan og chokoladeknapper. Dejen hakkes nu i stykker af flere omgange. Når dejen er hakket helt i stykker, samles brudene. Kom brudene på en bageplade beklædt med bagepapir – et ad gangen. Lad brudene efterhæve i 30 min, med et viskestykke over.

Når julebrudene har efterhævet, drysses de nu med mandelflager og kanelsukker, og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.

Velbekomme!

Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet