Opskrift på julebrud

Ingredienser

(8 stk.)

40 g. gær

2.5 dl. Lunkent vand

60 g. Sukker

1 tsk. Salt

2 tsk. Kardemomme

1 æg

30 g. smeltet smør

400-500 g. hvedemel (alt efter mærke)

50 g. revet marcipan

75 g. mørke chokoladeknapper

Yderligere:

Lidt mandelflager og kanelsukker til at drysse på toppen af brudene

Tag forskud på julen med disse lækre julebrud, som straks får dig i julehumør – og så er de ovenikøbet nemme at lave!

LÆS OGSÅ: Supernemt speltbrød

Sådan gør du:

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og smør og rør. Bland nu melet i og ælt dejen godt. Lad dejen hæve i en skål beklædt med et viskestykke i 45 min.

Når dejen er hævet færdig, lægges den på et bord. Lav en lille udhuling i dejen, og rør ægget ud heri. Tilføj revet marcipan og chokoladeknapper. Dejen hakkes nu i stykker af flere omgange. Når dejen er hakket helt i stykker, samles brudene. Kom brudene på en bageplade beklædt med bagepapir – et ad gangen. Lad brudene efterhæve i 30 min, med et viskestykke over.

Når julebrudene har efterhævet, drysses de nu med mandelflager og kanelsukker, og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.

Velbekomme!

Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og