(8 stk.)
40 g. gær
2.5 dl. Lunkent vand
60 g. Sukker
1 tsk. Salt
2 tsk. Kardemomme
1 æg
30 g. smeltet smør
400-500 g. hvedemel (alt efter mærke)
50 g. revet marcipan
75 g. mørke chokoladeknapper
Yderligere:
Lidt mandelflager og kanelsukker til at drysse på toppen af brudene
Tag forskud på julen med disse lækre julebrud, som straks får dig i julehumør – og så er de ovenikøbet nemme at lave!
LÆS OGSÅ: Supernemt speltbrød
Sådan gør du:
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og smør og rør. Bland nu melet i og ælt dejen godt. Lad dejen hæve i en skål beklædt med et viskestykke i 45 min.
Når dejen er hævet færdig, lægges den på et bord. Lav en lille udhuling i dejen, og rør ægget ud heri. Tilføj revet marcipan og chokoladeknapper. Dejen hakkes nu i stykker af flere omgange. Når dejen er hakket helt i stykker, samles brudene. Kom brudene på en bageplade beklædt med bagepapir – et ad gangen. Lad brudene efterhæve i 30 min, med et viskestykke over.
Når julebrudene har efterhævet, drysses de nu med mandelflager og kanelsukker, og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
Velbekomme!
Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie