Den søde tand

Risalamande med kirsebærsovs

RISENGRØD

TIL 4 (GROVSULTNE) PERSONER

190 g grødris
21⁄2 dl vand
1 l sødmælk
2 vaniliestænger
200 g smuttede mandler 5 dl piskefløde

50 g sukker (kom halvdelen i, og smag efter, før du kommer resten i)

KIRSEBÆRSAUCE

1 kg frosne kirsebær 1 vaniliestang
300 g sukker
1⁄2 dl portvin

Saft af 1 citron 2-3 spsk. maizena

KØB BOGEN HER

Artiklen indeholder reklamelinks.

Vi er vilde med Sarah Skarums Julebog, som er fyldt med personlige anekdoter og opskrifter på DIY-projekter og lækker julemad. En bog, der med sikkerhed får dig i julestemning med det samme, og som er god til dig, der skal holde jul for første gang som vært. Her har du Sarahs opskrift fra bogen på risalamande. Enjoy!

LÆS OGSÅ: Nemme juletrøfler

RISENGRØD

Kog vandet op, kom risene i, og lad dem koge i to minutter. Tilsæt mælken, 1⁄2 liter ad gangen. Rør rundt, og bring i kog. Kog risengrøden ved svag varme i 35 minutter, og rør jævnligt i den. Det sidste er vigtigt, ellers risikerer du, at den brænder på. Sker det, skal du starte forfra. Man kan smage den mindste smule brændthed bagefter, og al vanilie i verden kan ikke kamuflere smagen. Køl grøden af.

Flæk vaniliestængerne, skrab kornene ud, og rør dem i den afkølede grød. Kom også stængerne i. Lad grøden blive helt kold.

Dagen efter: Hak mandlerne så fint eller groft, som du har lyst til. Hvis man vil spille mere smart, kan man eventuelt riste mandlerne i ovnen, når de er smuttede, så får de lidt mere smag. De skal ikke blive brune, bare tørre let og liiiiige få en anelse mørkere farve. De skal have cirka 5 minutter ved 180 grader. Man kan også rive et par bittermandler på det fineste rivejern, man ejer, de giver også en dybere mandelsmag.

Pisk fløden til blødt flødeskum. Den må ikke blive for stiv, den skal være som lette skyer.

Vend sammen, og smag til med sukker.

KIRSEBÆRSAUCE

Kog de frosne kirsebær op med et par skefulde vand.

Vaniliestangen skæres op, og kornene skrabes ud og kommes ned til bærrene sammen med stængerne.

Kom sukker i. Lad det opløses, mens saucen koger. Hæld portvinen i, og lad den koge af, så alkoholen forsvinder. Pres citronsaft i. Smag. Hvis det er for surt, mere sukker, for sødt, lidt mere citron.

Rør maizena op i vand, og tilsæt under omrøring, lidt ad gangen. Husk, at saucen bliver tykkere, når den bliver kold, så serverer du den kold, skal den ikke være for tyk nu. Du kan teste konsistensen ved at komme en smule på en underkop, der har stået i fryseren.

Pil vaniliestængerne op, og hæld saucen på rene, skoldede glas (du skal skolde dem, selvom du ikke gider. Ellers risikerer du, at gæsterne finder muggen, ikke mandlen).

Kirsebærsauce smager forbløffende godt sammen med tykke amerikanske pandekager til en brunch eller på hjemmelavet vanilieis.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *