Skal dine gæster forkæles lidt ud over det sædvanlige nytårsaften? Så er disse trøffelkugler med Baileys en perfekt late-night-sweet-snack, som de fleste vil elske!
LÆS OGSÅ: Kage Liv: Nytårskage
Den ydre skal
- Temperer 450 gram hvid chokolade (se anvisningen nedenfor).
- Hæld chokoladen i en sprøjtepose, og fyld formen.
- Hæld overskydende chokolade ud af formen, så formen kun er foret med chokolade på indersiden.
- Lad formen stå i 10 minutter ved stuetemperatur.
Fyld
- Smelt 150 gram hvid chokolade.
- Tilføj Baileys Almande, og bland det hele godt.
- Hæld smør og vodka i, og bland det hele igen.
- Fyld en sprøjtepose med blandingen, og fyld derefter formen ud.
- Lad chokoladen størkne i 15 minutter.
Låg
- Læg nu et færdigt lag af tempereret chokolade over fyldet for at lukke trøffelkuglen
- Skrab den overflødige chokolade af, så den kun dækker formen.
- Lad chokoladen størkne 30 minutter i køleskabet.
- Tag formen ud af køleskabet, drej den rundt og bank forsigtigt trøffelkuglerne ud.
- Herefter er de klar til at blive serveret!
Tempereret chokolade
- Hak chokoladen groft. Varm 2/3 af den over et vandbad, og varm den til 48-50 grader.
- Bland nu den resterende chokolade, og rør, indtil temperaturen er 28-30 grader.
- Afslut ved forsigtigt at opvarme chokoladen til 31-32 grader.
- Så er den klar til brug!
Velbekomme!