Ingredienser
15 stykker
Kage:
240 g kikærter (1 dåse)
200 g dadler
3 æg
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
100 g smør
5 spsk. kakao
65 g mørk chokolade 70%
30 g mandler
Lidt salt
Topping:
75 g mælkechokolade
30 g hasselnødder
Lidt jordbær eller blåbær til pynt
Er selv ret vild med en lækker snasket brownie, så skulle da lige prøve og lave en, som man kan spise med lidt bedre samvittighed.
Hovedingredienserne er kikærter, dadler og chokolade. Istedet for hvedemel er den bagt med kikærter som “mel”.
Har du prøvet at bage kage med kikærter? Det bliver faktisk ret så lækkert!
Sådan gør du:
- Hæld væden fra kikærterne, og skyld dem godt.
- Put kikærterne og dadlerne i en foodprocessor – husk at fjerne stenene fra dadlerne. Blend det nu godt sammen.
- Tilsæt æggene, vaniljepulver, et drys salt og bagepulver, og blend så igen.
- Smelt smørret sammen med kakao.
- Put smør og kakao i foodprocessoren, og blend det hele til en ensartet dej.
- Hak chokolade og mandlerne, og vend det rundt i dejen med en dejskraber.
- Hæld nu dejen i et ovnfast fad med bagepapir. Jeg brugte et fad, der var 30*16 cm.
- Bag kagen i 20 min. ved 180 grader i varmluftovn.
- Lad derefter kagen køle af.
- Rist hasselnødderne – du skal kunne trille skallen af dem.
- Hak mælkechokoladen, og smelt den over vandbad.
- Hak hasselnødderne, og vend dem rundt i chokoladen.
- Smør det nu på kagen, og pynt med bær.
- Derefter er kagen klar til servering!
Velbekomme!
Du kan finde flere af Helenes lækre og sunde opskrifter på Instagram: @helenes_sunde_koekken og på hendes blog helenesprogoe.dk