Himmelsk kikærtebrownie

Ingredienser

15 stykker

Kage:

240 g kikærter (1 dåse)

200 g dadler

3 æg

1 tsk. vaniljepulver

1 tsk. bagepulver

100 g smør

5 spsk. kakao

65 g mørk chokolade 70%

30 g mandler

Lidt salt

Topping: 

75 g mælkechokolade

30 g hasselnødder

Lidt jordbær eller blåbær til pynt

Er selv ret vild med en lækker snasket brownie, så skulle da lige prøve og lave en, som man kan spise med lidt bedre samvittighed.

Hovedingredienserne er kikærter, dadler og chokolade. Istedet for hvedemel er den bagt med kikærter som “mel”.

Har du prøvet at bage kage med kikærter? Det bliver faktisk ret så lækkert!

Sådan gør du:

  1. Hæld væden fra kikærterne, og skyld dem godt.
  2. Put kikærterne og dadlerne i en foodprocessor – husk at fjerne stenene fra dadlerne. Blend det nu godt sammen.
  3. Tilsæt æggene, vaniljepulver, et drys salt og bagepulver, og blend så igen.
  4. Smelt smørret sammen med kakao.
  5. Put smør og kakao i foodprocessoren, og blend det hele til en ensartet dej.
  6. Hak chokolade og mandlerne, og vend det rundt i dejen med en dejskraber.
  7. Hæld nu dejen i et ovnfast fad med bagepapir. Jeg brugte et fad, der var 30*16 cm.
  8. Bag kagen i 20 min. ved 180 grader i varmluftovn.
  9. Lad derefter kagen køle af.
  10. Rist hasselnødderne – du skal kunne trille skallen af dem.
  11. Hak mælkechokoladen, og smelt den over vandbad.
  12. Hak hasselnødderne, og vend dem rundt i chokoladen.
  13. Smør det nu på kagen, og pynt med bær.
  14. Derefter er kagen klar til servering!

Velbekomme!

Du kan finde flere af Helenes lækre og sunde opskrifter på Instagram: @helenes_sunde_koekken og på hendes blog helenesprogoe.dk

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Lun kartoffelsalat med asparges

Ingredienser3 spsk. eddike, gerne æbleeddike 3 spsk. sukker ¾ dl fløde 3 friske mellemstore rødløg 1 bundt danske radiser, skåret over på langs 2 spsk.