[single_post_category_name]

Maria Juhl: Hvad er forskellen på stress og flow?

Holder du af hverdagen?

Mærker du, hvad du ønsker dig i og af livet?

Står du stærk, inspireret og glad ud af sengen – klar til at bidrage med DINE unikke evner?

Den gode og den skadelige stress 

Stress er på manges læber, men hvad er egentlig forskellen på den gode og den skadelige stress? Man kan kort sige, at skadelig stress ikke opstår, fordi du har for meget om ørerne, men snarere fordi du har travlt med ting, som ikke giver mening inde i dig.

Når vi lever et liv, hvor vi ikke er i integritet med os selv, aktiveres kroppens alarmberedskab. Vi bliver lettere irritable og føler os generelt pressede. Omvendt kan vi ofte have enormt mange bolde i luften og være i gang fra morgen til aften, når vi er begejstrede over vores liv. Det er den tilstand som kaldes flow, hvor tingene ligesom “bare” kommer til dig, og livet føles let.

Over indgangen til de gamle græske læreanstalter stod: KEND DIG SELV. For at kunne lære nyt og udvikle os i livet, er det med andre ord væsentligt at skabe rum til at se indad.

Kender du dig selv?

Ved du, hvad du virkelig synes, er sjovt? Hvornår tiden står stille, og du bliver fuldstændig opslugt af det, du gør?

Om ayurveda og de individuelle forskelle

Den verdensomspændende sundhedsvidenskab Ayurveda husker os på, at vi alle er stjerner i det gigantiske billede. At vi er dybt forbundet med og påvirkede af hinanden, men at vi også er unikke i vores evner, talenter og passion.

Nogle af os er sublime til at få gode ideer og blive begejstret, men behøver måske hjælp til at virkeliggøre og forankre ideerne. Andre er udadvendte og gode til at få handlet på ideerne og drømmene, men mangler måske den berømte stop-knap og kan risikere at brænde ud. Endnu andre er af natur mere langsomme i optrækket, men er til gengæld yderst vedholdende på den lange bane.

Nogle er drømmere, imens andre holder sig selv og deres omgivelser i ambitiøs og fokuseret snor.

Ayurveda anerkender, at DU består af en særegen kombination af naturens elementer jord, vand, ild, luft og æter. Din kombination af naturens elementer, eller din ‘dosha’, som Ayurveda benævner det, kommer til udtryk som variationer i alt – fra kropsbygning over fødevarepræferencer til temperament, styrker og udfordringer.

Misforstå ikke: De ældgamle ayurvediske observationer og erfaringer er alt andet end ufravigelige kasse-kategoriseringer. De er værktøjer på livsrejsen til at finde din vej til et meningsfyldt liv i balance.

Når du bevarer nysgerrigheden til dig selv og din krops og sinds signaler, vil du ikke kunne undgå at mærke, hvad der skal til i dit liv, for at du bevarer din følelse af flow.

Er du blevet nysgerrig? Kunne du tænke dig at udskifte stress med flow?

Vil du gerne handle på det, du mærker i inspiration og glæde?

Så lad dig inspirere af mit kommende gratis online webinar: Ayurvedisk livsstil: 4 veje til et meningsfyldt liv i balance, d. 30. januar kl. 20.30. Læs mere her.

Velkommen 🙂 

I kærlighed,

Maria

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide