Små syndige chokoladetærter med karamel

Ingredienser

8-10 stk. afhængig af størrelse

Chokolademousse:

3,5 dl fløde

250 g mørk chokolade (50%)

1 blad husblas

Tærtebunde:

300 g mel

100 g sukker

200 g smør

1 tsk. vaniljesukker

1 æg

Karamel:

1 dåse kondenseret mælk

1 nip salt

Er der noget, jeg virkelig godt kan lide, så er det chokolade og karamel! Men okay, hvem elsker ikke også det? Disse små tærter er med chokolademousse og karamel. En perfekt kombination, hvis du spørger mig. En luftig chokolademousse og en sød god karamel i bunden sammen med en sprød tærtebund. MUMS!

Chokolademoussen kan med fordel laves et par dage i forvejen, da den skal afkøles helt, inden den piskes op og sprøjtes i de ønskede forme, hvorefter formene skal på frys, til de har sat sig helt.

Når både karamellen er kogt og mousserne har sat sig, kan du lave tærtebundene, og så er det ellers bare at samle de lækre elementer. Kagen er en skøn lille fredagskage til dine gæster. Eller måske bare til dig selv? Det er jo fredag, ikke? Her er opskriften!

Sådan gør du:

Chokolademousse:

I en skål udblødes husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter. Opvarm fløde i en gryde til lige under kogepunktet. I en skål kommes den hakkede chokolade. Når fløden er opvarmet, hældes den over den hakkede chokolade. Herefter røres der i skålen med en dejskraber – gerne i bunden af skålen. Når alt chokoladen er smeltet i fløden, kommes den udblødte husblas i chokoladefløden. Når husblas er opløst i chokoladefløden, sættes den på køl. TIP: Kom chokoladefløden i en pose, eller læg film helt ned på chokoladefløden, når den stilles på køl, så dannes der ikke kondens – hvilket chokoladen ikke så godt kan lide.

Når chokoladefløden er afkølet helt (5 grader), piskes den kortvarigt (maks. 1 minut), til den er luftig og blød. Kom herefter chokolademoussen på en sprøjtepose, og fyld de ønskede forme. Kom de ønskede forme på frys i minimum 2-3 timer, til de har sat sig helt, og de kan poppes ud af formene.

Karamel:

Kog en dåse kondenseret mælk i rigeligt vand i 3 timer. Sørg for, at dåsen hele tiden er dækket med vand. Lad karamellen køle af, inden den skal fyldes i tærtebundene.

Tærtebunde:

I en skål mikses sukker, mel og vaniljesukker. Tilsæt koldt smør i tern, og rør rundt, til du får en smuldret masse/konsistens. Tilsæt herefter ægget og rør, til dejen har samlet sig til en blød mørdej. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir (ca. 0,5 cm tykkelse), og læg den på køl i 15-20 minutter. Efter afkøling beklædes ønskede tærteforme med mørdejen. Prik huller i bunden af tærterne med en gaffel, så luften kan slippe fri under bagningen. Bag de små tærtebunde ved 200 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl tærtebundene, inden resterende ingredienser kommes i bundene.

Samling af tærterne: 

Rør den bløde karamel sammen med et nip salt, og kom den herefter på en sprøjtepose med en lille rund tyl. Fyld tærtebundene med den bløde karamel. Pop herefter chokolademousserne ud af deres forme, og placer dem oven på den bløde karamel. Pynt med ønsket pynt, og sæt på køl indtil servering (mousserne skal gerne tø op, inden de serveres).

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være