Lækker pæretærte med chokolade & basilikum

Ingredienser

Tærtebund

300 g mel

100 g flormelis

200 g koldt smør

1 tsk. vaniljesukker

1/2 æg

 

Pærefyld

2 husblas

300 g pærer

1 stor lime, saften herfra

170 g hvid chokolade

10 blade basilikum  

 

Pynt

Hvid chokolade

Guldstøv 

Friske basilikumblade

Selvom det er lidt tid siden, det var pæresæson, kan pærer være gode året rundt. Denne pæretærte, lavet med hvid chokolade og basilikum, er et frisk pust på en ellers normal pæretærte. Pærerne koges til en pæregrød, som blandes med hvid chokolade og basilikum. Pærechokoladen fyldes i en skøn tærtebund lavet på mørdej. Når tærten er samlet, skal den afkøles, til pærechokoladen har sat sig.

Opskriften er ganske simpel og kan laves et par dage i forvejen, så det er dejligt nemt, til næste gang du skal have gæster. Måske den skal prøves til en eftermiddagskaffe her i vinterferien? Hvad end den skal bruges til, kan den varmt anbefales!

God bagning! 

Sådan gør du:

Tærtebund

Start med at blande mel, sukker, vaniljesukker og smør i tern i en skål. Rør derefter rundt, til ingredienserne er samlet til en smuldret masse. Tilsæt til sidst æg, og bland det til en blød og ensartet dej. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, og kom den på køl i 10-15 minutter. Efter køl beklædes den ønskede tærteform med mørdej. Bag tærtebunden ved 200 grader alm. luft i 15-18 minutter, indtil den er gylden. Afkøl tærtebunden, og lav pærefyldet imens.

Pærefyld med hvid chokolade og basilikum

Udblød først husblas i en skål med rigeligt vand i ca. 15 minutter. I en gryde koges pærer, sukker og limesaft til en let pæregrød. Blend eventuelt de største klumper af pære. Vrid udblødt husblas, og kom det i pæregrøden. Hak den hvide chokolade, og kom det i en skål. Hæld pæregrøden over den hvide chokolade, og vend rundt med en dejskraber. Tilsæt basilikumblade og stavblend chokoladefyldet, indtil basilikum er blendet sammen med fyldet. Tilsidst hældes chokoladefyldet i tærtebunden. 

Sæt chokoladetærten på køl i 3-4 timer, indtil den har sat sig. Pynt med hvid chokolade drysset med guldstøv og frisk basilikum. 

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og