Syndige fredagskager – Karamelsnitter

Ingredienser

Ca. 25 stk. 

Karamel

80 g sukker

2 dl fløde

240 g hvid chokolade

1 nip salt

 

Mørdej

300 g mel

200 g koldt smør

100 g flormelis

1 tsk. vaniljepasta

1 æg

 

Andet

Karamelkugler

Guldstøv

Hvis der er noget, jeg har en svaghed for, så er det karamel. Så jeg kunne ikke finde en bedre ide end at lave nogle lækre karamelsnitter. Små snitter af mørdej fyldt med den blødeste karamel lavet på hvid chokolade. Noget sprødt og noget sødt! MUUUMS! Opskriften er super simpel at lave, og du kan sagtens lave karamellen flere dage i forvejen, så den er klar til at blive sprøjtet på, når mørdejsbundene er lavet og friske. En sød lille kage til kaffen, når den pludselig gæst træder ind ad døren.

Sådan gør du 

Karamel:

I en gryde smeltes sukker ved lav varme – lad helst være med at røre i det, men lad det blot smelte langsomt. Det kan godt lugte brændt, men hvis du blot svinger lidt rundt med gryden engang i mellem og har den på lav varme, burde den ikke brænde på. 

I en anden gryde opvarmes fløden. Imens hakkes den hvide chokolade og kommes i en skål. Når sukkeret er smeltet, hældes den varme fløde over sukkeret af flere omgange under omrøring. Rør rundt i karamellen, og her bruser den op, hvorfor en lidt større gryde er fordelagtig. Tilsæt salt og rør rundt. Hæld herefter karamellen over den hvide hakkede chokolade. Rør langsomt rundt med en dejskraber i bunden af massen, indtil det bliver en tyktflydende karamel. Lad karamellen køle af på køl i 3-4 timer. Imens laves bundene af mørdej.

Mørdej:

Bland mel, flormelis og vaniljepasta. Tilsæt koldt smør i tern, og rør rundt til en smuldret masse. Til sidst tilføjes ægget, der røres rundt, indtil mørdejen netop har samlet sig. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til 0,5 cm tykkelse.  Kom mørdejen på køl i 10-15 minutter. Udstik herefter med ønskede ringe (jeg brugte 5-6 cm ringe og en mindre i midten). Bag mørdejen ved 200 grader i 8-10 minutter til gyldne. Afkøl, inden du samler snitterne.

Samling af snitter:

Når karamellen er kølet, tages den ud fra køl og bliver igen let tempereret ved stuetemperatur, så den kan sprøjtes ud.  Kom karamellen på sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt karamellen ud på en ring, og placer endnu en ovenpå. Pynt med karamelkugler og guldstøv. SPIS! 

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

karamelsnitter

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og