Gulerodsboller med frisk timian

Ingredienser

25 g smeltet smør

2 ½ dl mælk

2 ½ dl vand

20 g gær

2 spsk. honning

1 spsk. Salt

½ tsk. stødt kardemomme

ca. 2 spsk. hakket frisk timian

4 dl fintrevne gulerødder

4 dl fuldkornsmel, eks grahamsmel

Ca. 600 g hvedemel

Disse bløde, saftige og børnevenlige boller, som smager både sødt og krydret af gulerod og den friske timian er en af mine yndlings-everyday basic, når jeg har lyst til noget andet end de surdejsboller, som plejer at være fast inventar på morgenbordet. De har det der sødmefulde, fødselsdagsbolle-agtige over sig, bare langt sundere. En lille smule smør og det at de laves med mælk i stedet for vand, gør den store forskel. Gulerødderne søder dejligt, og så er kardemommen vigtig. Udover morgenmaden er de perfekte både til en varm skål suppe eller ristet med koldt smør, når småsulten melder sig sent på dagen.

Giver ca. 20 boller.

Sådan gør du

Smelt smørret og bland det i mælken og vandet. Rør gæren ud i væsken og tilsæt honning, salt, timian, gulerødder og grahamsmel. Bland grundigt og lad dejen stå et kvarter, så det grove mel kan stå og suge væsken. På den måde er det nemmere ikke komme til at overdosere hvedemelet i sidste ende.

Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Det er nemmest at gøre på en køkkenmaskine, men man kan sagtens med hænderne. Lad den hæve under et fugtig klæde ved stuetemperatur i ca. 2 ½ -3 timer.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form boller. Læg dem på en bageplade, og lad dem efterhæve 15-30 minutter. Bag bollerne ved 225 grader i ca. 20 minutter. Tjek, at de er færdige ved at banke let i bunden på dem. Lyder de hult, er de færdige. Lad dem køle let ned på en rist, før de spises. Disse boller er også supergode at riste.

LÆS OGSÅ: Øllebrød med malt & kardemomme

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er