[single_post_category_name]

Chokoladekage med saltkaramel-ganache

Sådan gør du

Chokoladekage

Rør kakaopulver og det kogende vand sammen til en pasta. Pisk smør, sukker og brun farin sammen, og vend nu pastaen i. Æg, bagepulver, og vaniljesukker røres i dejen. Si nu hvedemel i dejen, så der undgås klumper i dejen. Rør til dejen er ensartet. Vend nu hakket chokolade i, hvis det ønskes.

Find to springforme frem, og dæk bundene til med bagepapir. Smør nu siderne med smør, og drys herefter med lidt kakaopulver, så hele springformens sider er dækket til. Bag kagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min.

Når kagerne er bagt færdig, køles de helt af, inden du arbejder videre med dem.

 

Saltkaramel-ganache

Rør vand og sukker sammen i en gryde. Kog massen på komfur ved mellemvarme, og lad det simre, til det får en gylden farve – det er vigtigt, du ikke rører rundt undervejs – bare lad det passe sig selv. I en anden gryde varmes piskefløde og glukosesirup. Hak i mellemtiden chokoladen, og kom den i en skål sammen med salt.

Når sukkermassen er gylden, og fløden varm, hældes fløden ned i sukkermassen. Her vil det bruse, så hæld lidt fløde i af gangen. Herefter hældes karamellen over den hakkede chokolade. Rør til massen er jævn. Når massen er jævn, stilles skålen på køl, til ganachen har sat sig.

Når ganachen har sat sig, og kagerne er kølet helt af, kan du smøre saltkaramel-ganachen ud på din første bund. Jeg har brugt en ske, da jeg synes, det giver det fineste resultat. Dette gentages også på den øverste del af kagen.

Pynt yderligere med stedmorblomster og hakkede hasselnødder.

Velbekomme!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. sanne

    hvilken str springform?

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide