Chokoladekage med saltkaramel-ganache

Ingredienser
Chokoladekage

4 spsk. kakaopulver

6 spsk. kogende vand

150 g sukker

50 g brun farin

200 g smør

3 æg

2 spsk bagepulver

2 spsk vaniljesukker

200 g hvedemel

Evt. 150 g grofthakket chokolade

Saltkaramel-ganche

1.5 dl piskefløde

25 g glukosesirup

100 g sukker

Lidt under 0.5 dl vand

0,5 tsk salt

100 g mælkechokolade

50 g mørk chokolade

Yderligere

Stedmoderblomster

Hakkede hasselnødder

Sådan gør du

Chokoladekage

Rør kakaopulver og det kogende vand sammen til en pasta. Pisk smør, sukker og brun farin sammen, og vend nu pastaen i. Æg, bagepulver, og vaniljesukker røres i dejen. Si nu hvedemel i dejen, så der undgås klumper i dejen. Rør til dejen er ensartet. Vend nu hakket chokolade i, hvis det ønskes.

Find to springforme frem, og dæk bundene til med bagepapir. Smør nu siderne med smør, og drys herefter med lidt kakaopulver, så hele springformens sider er dækket til. Bag kagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min.

Når kagerne er bagt færdig, køles de helt af, inden du arbejder videre med dem.

 

Saltkaramel-ganache

Rør vand og sukker sammen i en gryde. Kog massen på komfur ved mellemvarme, og lad det simre, til det får en gylden farve – det er vigtigt, du ikke rører rundt undervejs – bare lad det passe sig selv. I en anden gryde varmes piskefløde og glukosesirup. Hak i mellemtiden chokoladen, og kom den i en skål sammen med salt.

Når sukkermassen er gylden, og fløden varm, hældes fløden ned i sukkermassen. Her vil det bruse, så hæld lidt fløde i af gangen. Herefter hældes karamellen over den hakkede chokolade. Rør til massen er jævn. Når massen er jævn, stilles skålen på køl, til ganachen har sat sig.

Når ganachen har sat sig, og kagerne er kølet helt af, kan du smøre saltkaramel-ganachen ud på din første bund. Jeg har brugt en ske, da jeg synes, det giver det fineste resultat. Dette gentages også på den øverste del af kagen.

Pynt yderligere med stedmorblomster og hakkede hasselnødder.

Velbekomme!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. sanne

    hvilken str springform?

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og