Kagen
240 g Black beans fra dåse
150 g ‘Juicy’dadler
2 spsk. kakao
3 stk. æg
1 dl havremælk eller minimælk
1,5 tsk. bagepulver
1 spsk. loppefrøskaller
Cremen
200 ml piskefløde eller soya piskefløde
200 g Philadelphia light
2 spsk. honning
1 tsk. vaniljepulver
Pynt
Friske bær
Evt. lidt hakket mørkt chokolade
Denne kage er SÅ lækker og minder om en kæmpestor mælkesnitte – what’s not to like? 😀 Den er desuden fri for raffineret sukker og gluten.
Rigtig god fornøjelse med at lave den og velbekomme!
Læs også: Bananlagkage med chokoladekaramel
Sådan gør du
Sigt bønnerne og vask dem rigtig godt – sørg for at ryste så meget af vandet fra som muligt. Put alle ingredienserne til kagen (undtagen bagepulver) i foodprocessoren, og blend det til en fin dej. Det skal blendes sammen, til det er ensartet. Tilsæt nu bagepulveret, og kør det rundt et par gange i foodprocessoren. Hæld nu dejen op i en rund form, som har en diameter på ca. 20 cm med bagepapir i. Bag kagen i 25 min. ved 200 grader i varmluftovn. Når kagen er bagt færdig, skal den køle helt af.
Når den er helt kold, skærer du den midt over, så du har en bund og en top. Lav nu cremen. Pisk fløden godt stiv, tilsæt honning og vaniljepulver, og pisk, til det er rørt godt sammen med fløden. Put flødeosten i, og vend det sammen med fløden.
Put halvdelen af cremen på bunden, og smør det ud. Læg toppen oven på cremen, og smør resten af cremen på toppen. Halvér lidt jordbær, og bland dem sammen med blåbær og hindbær. Drys dem nu oven på kagen. Lad gerne kagen stå og trække 1 times tid – derefter er den klar til servering.
Læs også: Himmelsk pandekagelagkage med skum af jordbær
Du kan finde flere af Helenes lækre og sunde opskrifter på Instagram: @helenes_sunde_koekken og på hendes blog helenesprogoe.dk.