Snaskede snegle med drømmekagefyld og hvid chokolade

Ingredienser

Antal: 32 stk.

GÆRDEJ:
 • 2,5 dl sødmælk
 • 2,5 dl vand
 • 50 g gær
 • 4 spsk sukker
 • 1 æg
 • 900 g mel (ca)
 • 1/2 tsk salt
 • 50 g smør
REMONCE:
 • 200 g blødt smør
 • 130 g sukker
 • 130 g brun farin
 • 1 tsk vanilje
 • 50 g kokosmel
 • 2 håndfulde hvid chokolade (1 håndfuld til hver rektangel)

Drømmekagefyld:

 • 150 g smør
 • 250 g brun farin
 • 150 g kokosmel
 • 1 dl mælk

Drømmekage er en af mine yndlings hurtig-kager, sammen med kanelsnegle! Disse to til sammen laver sammen min yndlings brødkage, som er gode at servere for dine gæster om det er til brunch eller eftermiddagskage. En lækker blød snegl med den blødeste drømmekagefyld af kokosmel, brun farin og smør! Snaskede snegle med drømmekagefyld er som almindelige snegle på en blød gærdej, der rulles ud og fyldes med en god remonce. En remonce med kokos i. Og så toppes det hele med en blød drømmekage fyld af af sukker, smør og kokosmel. Denne bages med lige til sidst, inden sneglene er bagt helt færdige.

Sneglene er bagt op af hinanden, hvilket er min yndlingsmåde, så de bliver ekstra bløde og saftige. På den måde får du de bedste snegle, hvis du spørger mig, og her er opskriften.

Sådan gør du: 

Gærdej:

Start med at lune mælken til den er fingervarm.  Opløs gær i den lune mælk og tilsæt herefter sukker og æg og lad det mikse sammen.  Bland mel og salt og tilsæt til det våde og ælt dejen til den er blød og smidig (Hvis du er heldig at have en røremaskine, lad den gerne køre i 10-15 minutter, til dejen bliver smidig og elastisk).  Tilsæt herefter smør i tern og lad dejen blande dette sammen.  Sæt dejen til hævning i 1 time med et fugtigt viskestykke over.  Imens laves remonce og drømmekagefyld gøres klar.

Remonce:

Bland sukker, farin og smør i en skål med en gaffel til en blød remonce.  Lad den stå indtil den skal smøres ud på dejen.

Drømmekagefyld:

Til drømmekagefyldet smeltes smør og sukker i en gryde ved medium varme
Tilsæt kokos og mælk og lad dette smelte sammen.  Når drømmekagefyldet er varmet godt igennem tages den af varmen og holdes lun til den skal hældes over sneglene, som har bagt det første tid af bagningen.  

Samling af snegle med drømmekagefyld:

Start med at rulle dejen ud til en stor rektangel (del evt. dejen i to dele).  Smør kokosremonce ud på hele dejstykket. Drys med en håndfuld hvid chokolade på hver rektangel.  Rul dejen sammen til en snegl .  Skær 2,5 cm skiver af dejrullen.  Placer rullerne med 1 cm afstand fra hinanden og siderne af formen.  Lad dem efterhæve i 30-35 minutter (til de er vokset til næste dobbelt størrelse.  Bag dine drømmekage snegle ved 210 grader alm. ovn i 15 minutter til let gyldne, hvorefter drømmekagefyldet hældes på.  Drømmekage sneglene bages yderligere 5-10 minutter i ovnen til fyldet bliver let gyldent og begynder at boble.  Tag drømmekage sneglene med drømmekagefyld ud af ovnen og lad dem køle af, inden de trækkes fra hinanden.  Server med en god kop kaffe til (Kan evt. fryses ned, de er gode at tage op til pludselige gæster)


Velbekomme!
Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes hjemmeside nannabroe.dk eller på Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være