[single_post_category_name]

Farverig cookie med hindbærmousse

Savner du også allerede sommer, varme og smagen af friskplukkede bær fra det fri? Så skal du se med her. For her får du alt sammen i én smag. En sprød cookie med den lækreste hindbærmousse på toppen og ekstra lir. Måske du ønsker at teste dine evner af i køkkenet, og ønsker en lille udfordring?

Kagen her skal laves i et par step. Først skal cookien laves og afkøles inden den toppes med mousse. Så laves moussen og hældes over cookien. Mousse og cookie sættes på køl til de har sat sig. Imens kan bomber og hvid chokoladecreme laves, som kan pyntes på kagen inden servering.

LÆS OGSÅ: Rabarbersnurrer – den perfekte weekendskage

På kagen er der også brugt friske hybenblade, i forskellige farver dyppet i guldstøv. En stor samling af sommerstemning, selvom datoen siger efterår. Men derfor kan man da sagtens spise smagen af sommer? Her er opskriften – god bagning!

Sådan gør du:

Chocolate Chip Cookie:

Start med at piske smør, sukker og brun farin sammen.

Tilsæt herefter ægget og pisk videre til du opnår en lys luftig cookiemasse.

I en skål blandes mel, bagepulver og salt.

Det tørre vendes i det våde

Tilsæt chokolade og frysetørret hindbær.

Kom al cookie-dejen i en springform (ca. 18 cm) og bag til den er let gylden ved 180 grader 20-25 minutter.

Sæt herefter kagen på køl indtil helt kold, hvorefter den kan samles med mousse.

Når cookien er kold, befrier du cookien fra springform og skærer kanterne af, så den kan kommes i silikoneforme ovenpå hindbærmoussen.

 

Hindbærmousse:

Kom husblas i en skål med vand i 10-15 minutter.

I en gryde koges en hindbær grød af hindbær, citron, vand og sukker.

Når grøden er kogt tages den af varmen og husblas smeltes deri.

Lad grøden afkøle til 34 grader hvorefter den kan vendes lidt af gangen sammen med letpisket flødeskum.

Slutteligt vendes skyr i moussen.

Hæld hindbærmoussen i silikoneformen og pres forsigtigt cookiebunden som låg på moussen, så der stadig er 0,5 cm til silikoneformens sider (så kan man ikke se cookien, når moussen. har sat sig og formen vendes).

Sæt cookie med hindbærmousse på frys indtil den har sat sig helt (4-6 timer).

LÆS OGSÅ: Sundere ispinde med hindbær og mørk chokolade

 

Hindbærbomber:

Imens mousse og cookie afkøler kan pynten laves.

Kog igen en hindbær grød, blot af hindbær og citronsaft imens husblas udblødes i en skål med vand.

Når grøden er kogt sies kernerne fra.

Hindbærsaften hældes over den hvide chokolade.

Vend saften med hindbær chokoladen til chokolade er opløst.

Stavblend massen så du undgår klumper.

Hæld hindbærchokolade i små runde silikoneforme (ca. 3 cm).

Frys i 2-3 timer til de kan poppes ud af silikoneformene.

Hvid chokoladecreme:

Udblød husblas i en skål med vand.

I en gryde opvarmes fløde og vanilje til lige under kogepunktet

Hæld den varme fløde hen over chokoladen og vend rundt i bunden af skålen med en dejskraber til chokoladen er opløst.

Tilsæt salt.

Kom husfilm på chokoladefløden så der ikke dannes kondens mellem folie og chokoladefløde.

Afkøl helt (ca. 5 grader).

Efter afkøling kommes chokoladecreme på en sprøjtepose med Wilton 4B tyl – find lignende her. 

LÆS OGSÅ: Luksus romkugler med hindbærsurprise

Samling af kage:

Vend den støbte cookie med hindbærmousse ud på ønsket fad.

Placer skiftevis moussebomber, hvid chokoladecreme, hindbær, hyben- og mynteblade.

Stil kagen på køl 1-2 timer indtil den skal spises, så den tør op inden den skal skæres i.

 

Velbekomme!

Du kan se flere af Nannas opskrifter på hende blog Kageliv eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dette indlæg har 3 kommentarer

  1. Lotte Kjøller Petersen

    Hej Chri Chri
    Der er fejl i opskriften, for det første står der ikke i vejledningen hvornår den brunefarin skal i cookies dejen. Og så står der natron i vejledningen, men bagepulver i oversigten over ingredienser. Hvad skal i?

    1. Ditte Obenhausen Hoff

      Hej Lotte,
      Der er vist gået noget lost in translation ja 😉 Der skal bruges bagepulver og den brune farin skal piskes i med smør og sukker 🙂
      Rigtig god bagning, mvh Team ChriChri

      1. Lotte Kjøller Petersen

        Hej igen, tak for svar. En lille fejl mere, der står heller ikke hvornår husblassen skal i den hvidechokolademousse. Sig til hvis i mangler en testbager 😉

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide