Festlige fastelavnsboller

Ingredienser 

Boller:

2.5 dl. Sødmælk
80 g. smør
40 g. gær
70 g sukker
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. vaniljesukker
0.5 tsk. salt
Ca. 450 g hvedemel
1 æg til pensling

Fyld:

1 spsk. Smør
1 pakke pistaciemasse fra Odense Marcipan

Pynt:

Frugtfarve i de ønskede farver
Flormelis
4 Pasteuriserede æggehvider

Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie

Opskrift til 9 stk.

Sådan gør du:

Varm smør og mælk i en gryde på komfuret ved svag varme.
Hæld det nu blandingen i en skål og smulder gær heri.
Tilsæt sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt, og rør rundt.
Tilsæt herefter melet lidt af gangen – dejen må ikke blive for tør.
Ælt dejen til den er jævn og glat (gerne på røremaskine), og stil den herefter til at hæve med et viskestykke over et lunt sted i 40 min.
Når dejen er hævet, rulles dejen ud på et meldrysset bord.
Skær nu dejen i 9 lige store stykker.
Kom nu en tsk. fyld i hver af bollerne, luk dem, og rul herefter bollerne runde.
Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 40 min.
Når bollerne er færdige med at efterhæve, pensles de med et sammenpisket æg.
Bag herefter bollerne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min.
Lad bollerne køle helt af inden du arbejder videre med dem.

Lav nu glasuren: 

I fire skåle laves nu fire forskellige farver glasur bestående af 1 æggehvide i hver skål + formelis (prøv dig frem – glasuren må ikke blive for stiv, og ej heller for flydende).
Kom herefter din ønskede farve i glasuren – jeg har brugt orange, gul, grøn og lilla.
Når den farvede glasur er færdiglavet, kommes de i hver deres sprøjtepose.
Start med at komme en klat glasur på bollen.
Herefter tager du en ny farve glasur og kommer oveni, og sådan fortsætter du, til du har været igennem alle farverne to gange.
Lad glasuren sætte sig, og så er bollerne klar til servering. 

Velbekomme!  

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og