Kartoffelpizza med løg, oliventapanade & rosmarin

Ingredienser

20 g gær

3 dl lunket vand

2 spsk. olivenolie

1 tsk. groft salt

400 g italiensk pizzamel (type 00)

2 æggeblommer

1 skalottelæg

2 dl fromage frais

10 mellemstore kartofler

100 g oliventapanade

Frisk rosmarin

Olivenolie

Salt, peber

De bedste pizzaer er ofte de mest simple. Og det er denne hvide version med kartoffel et godt eksempel på. Du kan også variere den ved at undlade oliventapanaden og i stedet hælde et par dråber trøffelolie på.  

Til 4 personer.

Sådan gør du

Smuldr gæren ud i lunkent vand, og tilsæt olivenolie og salt. Rør melet i lidt ad gangen, og ælt det hele sammen til en smidig og elastisk dej. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse, slå dejen ned, og form den til re boller.

Sæt en pizzasten i ovnen, og varm den op til den højeste temperatur. Hvis du ikke har en pizzasten, kan du også bruge en bageplade.

Pil og hak skalotteløget, og bland det med fromage frais og æggeblommer, salt og peber. Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver – eventuelt på et mandolinjern. Rul 1⁄4 af pizzadejen ud, top med 1⁄4 af fromage frais-blandingen. Læg kartoffelskiver oven på, og slut af med små klatter oliventapanade og rosmarinkviste. Dryp lidt olivenolie på, krydr med salt og peber, og bag pizzaen i 10-12 minutter, til dejen er sprød, og kartoflerne er gyldne. Fortsæt med resten af pizzaerne.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Micky

    Det lyder virkelig lækkert!

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være