20 g gær
3 dl lunket vand
2 spsk. olivenolie
1 tsk. groft salt
400 g italiensk pizzamel (type 00)
2 æggeblommer
1 skalottelæg
2 dl fromage frais
10 mellemstore kartofler
100 g oliventapanade
Frisk rosmarin
Olivenolie
Salt, peber
De bedste pizzaer er ofte de mest simple. Og det er denne hvide version med kartoffel et godt eksempel på. Du kan også variere den ved at undlade oliventapanaden og i stedet hælde et par dråber trøffelolie på.
Til 4 personer.
Sådan gør du
Smuldr gæren ud i lunkent vand, og tilsæt olivenolie og salt. Rør melet i lidt ad gangen, og ælt det hele sammen til en smidig og elastisk dej. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse, slå dejen ned, og form den til re boller.
Sæt en pizzasten i ovnen, og varm den op til den højeste temperatur. Hvis du ikke har en pizzasten, kan du også bruge en bageplade.
Pil og hak skalotteløget, og bland det med fromage frais og æggeblommer, salt og peber. Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver – eventuelt på et mandolinjern. Rul 1⁄4 af pizzadejen ud, top med 1⁄4 af fromage frais-blandingen. Læg kartoffelskiver oven på, og slut af med små klatter oliventapanade og rosmarinkviste. Dryp lidt olivenolie på, krydr med salt og peber, og bag pizzaen i 10-12 minutter, til dejen er sprød, og kartoflerne er gyldne. Fortsæt med resten af pizzaerne.
Dette indlæg har 1 kommentar
Det lyder virkelig lækkert!