Baking Moments: Ny kagebog fra Frederikke Wærens

Når man lever af at lave lækre kager, har 240.000 følgere på Instagram, og ovenikøbet stod for kagen til Lukas Grahams 30 års fødselsdag, går man vist ikke helt galt i byen ved at kalde Frederikke Wærens Danmarks ukronede kagedronning. Med sin nye kagebog Baking Moments, kan hun også skrive kogebogsforfatter på CV’et. Vi har taget en snak med Frederikke om hendes nye bog, interessen for at bage og hendes egen yndlingskage.

LÆS OGSÅ: Brunsvigersnurrer

Hvordan startede din interesse for at bage?

Som barn havde jeg ikke forestillet mig, at det at udvikle kageopskrifter skulle blive min levevej, men sådan udvikler livet sig på forunderlig vis. Og idag kunne jeg ikke forestille mig andet. Jeg elsker, det jeg laver. Interessen skyldes også den voksende aktivitet, jeg har fået på IG, og de mange følgere som har vist en kæmpe interesse for mine opskrifter. Så jeg har især dem at takke for min levevej.

Hvordan får du ideerne til dine kager?

Jeg har et stærkt kreativt gen og har altid været vild med at eksperimentere og udfolde mine ideer. De opstår ofte i proces, mens jeg står i køkkenet, for råvarer, smage og dufte betyder rigtig meget for mig, når jeg skal tænke i nyt. Derudover bliver jeg også inspireret af andre kreatører, og af alt dét jeg ser og oplever i det daglige uden for køkkenet. Jeg elsker også at rejse og i det fremmede suger jeg masser af inspiration til mig.

Hvordan fandt du ud af, hvilke kager der skulle med i bogen?

Baking moments er fuld af nye opskrifter, men har også enkelte klassikere med, som jeg har tilført et lille twist. Jeg har valgt at bringe nye kager baseret på smage, jeg selv holder meget af, og opskrifter baseret på ønsker fra mine følgere. Jeg har inden bogens tilblivelse spurgt mine følgere, hvad de godt kunne tænke sig af opskrifter, og på den baggrund har jeg bl.a. udviklet opskriften på en bagt cheesecake. Det har været supervigtigt for mig, at bogen er fyldt med opskrifter, som jeg ved vil blive bagt igen og igen. For det er hele essensen med bogen. At dele min passion for hjemmebagningen.

Hvad har været din største succesoplevelse i din karriere indtil videre?

Jeg har gennem de seneste år arbejdet professionelt med min IG profil og min blog, hvor jeg dagligt deler opskrifter med mine følgere, og det er et stort privilegie for mig at kunne beskæftige mig med det, jeg holder af.

Min største succes eller nærmere største bedrift so far er helt klart udgivelsen af denne kagebog. Det er noget, jeg har ønsket mig længe, og som jeg er superstolt af.

Hvad er din egen favoritkage fra bogen?

Det må være kiksekagen. Den bringer så mange skønne minder frem. Den er for mig lig barndom og familiehygge. Det er desuden en supernem og enkelt kage at bage, så alle kan være med. Så er det en kage, der smager virkelig godt, og som minder mig lidt om en chokoladebar med rigtig god smag af chokoladeganache, karamel og sprød kik

Kan alle lave dine kager?

Jeg udvikler opskrifter, der ikke kræver særlige færdigheder eller avanceret udstyr, og dermed opskrifter, hvor alle kan være med. Og det er faktisk en vigtig pointe for mig. For mig handler det ikke om at dygtiggøre folk i et køkken, men give dem ”redskaber” og måder, hvorpå de kan være fælles om deres aktiviteter i køkkenet derhjemme.  Så det sociale element i kagebagningen har rigtig stor betydning for mig.

Hvilken kage vil du altid anbefale folk at lave? 

Brownie, uden tvivl. Brownie smager bare godt, og så er det en kage, som kan serveres på mange forskellige måder. Med topping, brækket ud i små stykker, serveret med is, bær osv. Det gør den til en kage, man både kan bruge som dessert, til at snacke og som servering til kaffen. Der er derfor også en opskrift med brownie på tre måder med i Baking Moments, fordi den netop viser kagens alsidighed.

Du kan få Baking Moments her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450