Den søde tand

Nemme og lækre scones – uden gær

www.acie.dk
Ingredienser

250 g. hvedemel

80 g. blødt smør

2 tsk. bagepulver

Korn fra 1 vaniljestang (eller lidt vaniliesukker)

1 spsk. sukker

1,5 dl. mælk

100 g. mørk chokolade

Corona-lockdown er over os. Vi hører om et skræmmende og stigende antal smittede, om lukkede grænser og om hamstring. Mælk, wc-papir og gær af nogle af de ting, folk bl.a. køber ind af i sådan en grad, at det er udsolgt de fleste ting. Men – har du lyst til at bage og har du haft svært ved at få fremskaffet gær, så har vi her tyvstjålet en opskrift på lækre og nemme scones uden gær fra søde Christine Egholms blog (bare rolig, vi har fået lov).

LÆS OGSÅ: Karamelliseret blondie med cheesecake

Sådan gør du:

  1. Bland mel, sukker, bagepulver og vanilie sammen i en skål.
  2. Del smør i små firkanter
  3. Rør smør ud i melblandingen – jeg brugte dejkrogen på røremaskinen
  4. Tilsæt chokolade – enten hakket eller knapper.
  5. Hæl mælk i blandingen så den bliver jævn
  6. Rul dejen ud på et bord i en pæn firkant der er ca. 1.5cm høj.
  7. Skær dejen ud i mindre firkanter, som det passer.
  8. Bag scones i ovnen ved 210grader varmluft i ca. 10 minutter. De skal være gyldne, så hold øje me dem. Alle ovne bager forskelligt.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *