Lækre, luftige & glutenfrie Hveder

Ingredienser

6 stk.

20 g gær

2 dl minimælk eller plantemælk

1 stk æg

15 g loppefrøskaller

1 tsk sukker (madpakke til gæren)

1 tsk kardemomme

50 g smeltet smør eller plantesmør

75 g quinoamel

75 g fuldkornsrismel

1/2 tsk salt

Lækre, luftige og glutenfrie Hveder til den forlængede Store Bededags-weekend, der venter lige om hjørnet. 

Elsker du også hveder, men må du ikke få dem pga. glutenallergi (Cøliaki) eller mælkeallergi, så prøv dem her – du vil elske dem! Selvom de er glutenfrie, så er de stadig svampede og luftige.

Dem jeg har lavet er desværre ikke mælkefrie, men hvis du gerne vil lave dem uden mælk, så har jeg skrevet alternativer i opskriften!

 

Sådan gør du

Smuldr gæren i mælken, tilsæt sukker og loppefrøskaller – sæt røremaskinen i gang, og lad det stå og røre ved lav tempo i 5 min. Når du tilsætter resten af ingredienserne, skal det der er i skålen, ligne en gang grød/gele. Tilsæt mel, smeltet smør, kardemomme og salt – tænd røremaskinen, og lad den røre dejen godt sammen.

Lad dejen stå og trække et par min., inden du former den til boller.

Tag nu en skål vand og en ske, gør skeen våd og form bollerne – som når du former fiskefrikadeller. Læg dem tæt sammen på en bageplade med bagepapir, så de hæver sammen, når de kommer i ovnen.

Lad dem nu trække/hæve i 30 min. Derefter bages de i 25 min. ved 200 grader i varmluftovn.

Når de kommer ud af ovnen, skal de lige køle lidt af. Halver dem derefter, og rist dem – og server dem så med iskoldt smør! 

Velbekomme!

Du kan finde flere af Helenes lækre og sunde opskrifter på Instagram: @helenes_sunde_koekken og på hendes blog helenesprogoe.dk.

LÆS OGSÅ: Lækker glutenfri brownie

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og