Den søde tand

Bananis med kakao og friske bær

INDEHOLDER REKLAMELINKS
Ingredienser

4 personer 

6-8 frosne bananer, alt efter størrelse

2 spsk. kakaopulver

  1. 6-7 dl sojadrik med vaniljesmag (hældes langsom i indtil ønsket konsistens)

evt. 100 g brombær eller hindbær til pynt

Eller

2 personer

3 stk. frosne bananer

1 spsk. kakaopulver

3 dl. sojadrik med vaniljesmag (hældes langsom i indtil ønsket konsistens)

Evt. friske bær til pynt eller mørk 70% chokolade

Kunne du godt tænke dig at spise mere grønt og varieret, men føler du dig ideforladt og synes du, at det er for besværligt at lægge dine og familiens kostvaner om? Så har Stina Dannerfjord og Isabel Christensen netop udgivet bogen ‘Plantebaseret Familiemad – Nem vej til et sundt og grønnere liv’, som kommer med lækre, grønne opskrifter og gode råd til, hvordan du uge for uge kan gøre din hverdag mere grøn og lave mad uden kød til hele familien. Her får du en lækker dessertopskrift fra bogen, som ikke tager lang tid at lave, men smager fantastisk og er perfekt her i sommervarmen!

LÆS OGSÅ: Pasta med grønkålspesto

Hvad er mere forfriskende i denne varme end dejlig kold is? Denne lækre is, der kan pyntes med lige det, som du ønsker! Stil eventuelt en masse forskellige sunde toppings frem, og lad børnene vælge deres egne hver især! 

Denne bananis er perfekt, når man har nogle overmodne bananer. Du kan altid lægge dem i fryseren, på den måde har du altid bananer klar, hvis du får lyst til den her lækre is, og du undgår madspild.

Sådan gør du:

Skær bananerne i skiver, og læg dem i en bøtte eller i en frysepose i fryseren, gerne natten over.

Tag de frosne bananer ud af fryseren, og kom dem i en blender med kakao.

Hæld soyadrik i lidt ad gangen, til isen har en lækker, cremet konsistens.

Pynt med friske bær eller en god, finthakket, mørk 70 % chokolade.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *