Den søde tand

Sød sommerkage med bær og karamel

Ingredienser

Bund:

200 g. marcipan

200 g. smør

100 g. sukker

4 æg

100 g mel

2 spsk. bagepulver

Topping:

250 ml. piskefløde

2 plader husblas

200 g. frosne jordbær og hindbær

100 g flormelis

jordbær og brombær til pynt og evt. hornvioler

50g. Ruby chokolade

50 g. Karamel fudge

1 håndfuld hasselnødder

Sommeren er over os, og hvorfor ikke forkæle dine gæster (eller dig selv) med denne lækre sommerkage!

LÆS OGSÅ: Lækre sommermuffins

Sådan gør du:

Riv marcipanen på et rivejern, og pisk det sammen med smør og sukker. Tilsæt nu et æg af gangen og pisk mellem hvert æg. Sigt mel og bagepulver i, og pisk endnu en gang. Til sidst tilsættes ruby chokolade, fudge og nødder. Kom dejen i en springform hvor bunden er beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min. Når kagen er færdig, køles den helt af inden du arbejder videre med den.

Kom husblassen i koldt vand og lad det stå i 10 min. Kom nu dine bær i en gryde, og kog dem op til de er helt bløde. Når bærrene er kogt op skal du nu si saften i en skål. Lad saften køle af til den er fingervarm. Imens piskes flødeskummen helt stiv. Vend nu flormelis heri.

Når din saft er fingervarm, vrides husblas og røres i. Kom nu en spsk. Flødeskum ned i saften og rør. Vend nu alt saften i flødeskummen. Lad det stå på køl i ca. 30 min. Når skummen har sat sig, kommes den på kagen. Skær bær ud i mindre stykker og pynt med hornvioler.

Velbekomme!

Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *