Antal: 12 stk rabarber flødeboller
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Termometer, fyldetyl, sprøjtepose, Rund tyl
Rababerkompot:
100 g rabarber
100 g syltesukker (indeholder syltemiddel og geleteringsmiddel – alternativt almindelig sukker og 1 blad husblas opløst i vand)
1 citron (saften)
Cookiebunde:
135 g hvedemel
1/2 tsk natron
1/4 tsk salt
75 g blødt smør (stuetemperatur)
50 g brun farin
40 g hvidt sukker
1/2 æg (stuetemperatur)
1 tsk vaniljesukker
50 g ruby chokolade
Flødebolleskum:
225 g hvidt sukker
1 dl vand dl
6 tsk glucose sirup
1,5 tsk vaniljepasta
3 æggehvider (ca. 90 g æggehvider)
1,5 spsk sukker (til at piske æggehviderne op med)
Chokoladeovertræk:
450 g ruby chokolade
Flødeboller må være en af de kage-tendenser, der er oppe i tiden. Det er et hit at lave hjemmelavede flødeboller, og I skal derfor heller ikke snydes med en af mine yndlingsopskrifter. Flødeboller med rabarbermidte. Friske rabarber kogt til en kompot med sukker og sprøjtet i flødebolleskummet som en god rabarbermidte. Flødebollerne er sprøjtet på en sprød cookiebund med ruby chokolade. Opskriften indeholder et par steps, som blot skal følges efter opskriftens rækkefølge. Glæd dig til at sætte tænderne i en sprød flødebolle fyldt med rabarber og cookiebund 🙂 MUMS IKKE? Se så at komme igang Her er den, god fredag.
LÆS OGSÅ: Hjemmelavede Snickers-is
Sådan gør du:
Rababerkompot:
Cookiebunde:
Til cookiebunde blandes og piskes sukker, vanilje, brun farin og smør sammen. Tilsæt æg og pisk til lyst og luftigt. I en anden skål blandes mel, natron og salt. Herefter tilsættes det tørre til den våde del og piskes sammen. Vend chokolade i dejen. Sæt dejen på køl i 12 timer (giver mere smag og sætter sig, men det kan godt bages med det samme). Form små kugler (ca 3-4 cm) af cookiedejen. Bag cookies ved 175 grader alm luft i 10-12 minutter. Afkøl dem derefter, så de ikke længere er varme, når de skal bruges til at lave flødebollerne.
Flødebolleskum:
Til flødebolleskum kommes sukker, vand, vanilje og glucosesirup i en gryde og koges til 117 grader. Når det næsten har opnået rette temperatur, piskes æggehvider hvide og luftige med den resterende sukker (1 spsk)
Når æggehvider er luftige og sirup 117 grader, hældes sirup i æggehviderne under kraftig piskning. Pisk flødebolleskummet indtil det er sejt, hvidt og luftig. Kom flødebolleskummet på en sprøjtepose en rund tyl (eller anden ønsket form).
Samling af flødeboller:
Til samling af flødebollerne, sprøjtes flødebolleskum på de kolde cookiebunde. Sprøjt rabarberkompot i midten af flødebolleskummet med en fyldetyl. Sprøjt lidt flødebolleskum igen for at dække hullet med rabarber. Gentag med resten og lad dem tørre og sætte sig ca 1 time på køkkenbordet.
Chokoladeovertræk:
Temperer eller smelt ruby chokoladen i mikroovnen. Kom chokoladen i et højt glas. Dyp rabarberflødebollerne i chokoladen og dryp det meste chokolade af. Placer dem på bagepapir og giv dem en kort tur på køl, så chokoladen størkner hurtigt. Gentag med resten af flødebollerne, så alle betrækkes af ruby chokolade.
Velbekomme!