Hjemmelavede Snickers-is

Ingredienser

Antal: 12 stk
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Silikoneform aflange, termometer, ismaskine

Dulce de leche:
En færdigkøbt dåse med dulce de leche eller en kondenceret mælk, kogt 3,5 timer i en gryde med vand

Ismasse:
6 æggeblommer150 g sukker1 tsk vanilje pasta4,5 dl sødmælk2,5 dl fløde

Samling af ismasse, peanuts og dulce de leche:
100 g peanuts (eller mere efter ønske)

Chokoladeovertræk:
500 g god mælkechokolade

Snickers har altid været en ting, vi har haft i vores hjem og haft med på ferier. Og en af de bedste ting, der kunne spises om sommeren, var en Snickers-is – den søde, lette og sprøde snickers is fyldt med peanuts, karamel og mælkechokolade. Denne opskrift lyder på en hjemmelavet snickers-is, som er perfekt til den hurtige snack i ferien. Opskriften er lavet med en ismaskine, hvilket jeg mener, giver den bedste is-konsistens. Hvis du ikke ejer en ismaskine, skal få dig anskaffet en – ellers kan du lave en ismasse på 6 æggeblommer, som piskes med 150 g sukker, som til sidst vendes med en let pisket flødeskum svarende til mælkemængden i opskriften. Prøv dig frem, og du vil få glade venner og familie 🙂 God fredag!

LÆS OGSÅ: Nem og lækker chokoladekage med chokofrosting

Sådan gør du:
Dulce de leche:
Til karamelmidten, købes en færdig karamelliseret mælk på dåse eller en kondenseret mælk, som koges i vand i en gryde i 3,5 timer. Karamellen afkøles helt inden brug.

Ismasse:
Til ismassen piskes sukker, vanilje og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Imens æggesnapsen piskes luftig varmes fløde og sødmælk i en gryde, til det er lige under kogepunktet. Hæld herefter den varme mælkeblanding ned til den luftige æggesnaps under piskning. Pisk blandingen til al æggesnapsen er blandet med mælken og fløden. Hæld den samlede masse tilbage i gryden og lad den varme op til ca. 86-90 grader under konstant piskning. Tag den af varmen, når den begynder at tykne let. Hæld i en bøtte hvor ismassen kan køle af på køl natten over. Når ismassen er kold køres ismassen på en ismaskine til den har en tyk konsistens (min tog ca 40 minutter).

Samling af ismasse, peanuts og dulce de leche:
Når isen er kold og cremet fyldes aflange silikoneforme med ismassen til de er ca 3/4 fyldte. Fordel et par skeer Dulce de leche i isen. Drys til sidst med peanuts. Sæt silikoneformen på frys og lad dem sætte sig helt inden de skal dyppes i chokolade.

Chokoladeovertræk:
Smelt mælkechokoladen i mikroovnen i en skål. Kom chokoladen i en beholder, hvor det er nemt at dyppe de aflange snickers is. Overtræk alle Snickers-is og sæt dem tilbage på frys indtil servering. Velbekomme!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og