Nem og lækker chokoladekage med chokofrosting

Ingredienser

Antal: 9 stykker
Sværhedsgrad: let
Bagetid: 20-25 minutter
Redskaber: 20×20 firkantet form

Chokoladekage:
300 g sukker
125 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
4 spsk kakao
2 æg
150 g smeltet smør
1,5 dl vand (lunken)
100 g mælkechokolade
Rasp til formen

Frosting:
200 g blødt smør (stue temp)
300 g flormelis
3 spsk kakao
Krymmel til drys

En kage, der altid hitter, er en chokoladekage. En chokoladekage med chokofrosting, der er super nem, hurtig og sjov at lave. Chokoladekagen er en af de kager, jeg altid har lavet i min barndom, fordi den altid har lykkedes og er blevet god! Kagen laves ved at blande alle tørre ingredienser, hvorefter de “våde” tilsættes. Dernæst bages kagen og frostingen smøres på, når chokoladekagen er kold. Kan det blive bedre? Det tror jeg ikke! Prøv den til din eftermiddagskaffe i dag eller i weekenden. God fredag 🙂 

LÆS OGSÅ: Sommerlig tærte med karamel og hindbær

Sådan gør du: 

Chokoladekagedej:

Start med at blande alle tørre ingredienser i en skål. Tilsæt dernæst æg og rør rundt med et håndpiskeris. Tilsæt nu den smeltede smør og bland i dejen. Tilsæt sidst vand til dejen, og rør let til dejen har samlet sig til en let flydende masse. Tilsæt stykker af mælkechokolade. Smør formen med smør og drys med rasp. Hæld kagedej i formen (20×20 cm). Bag chokoladekagen ved 175 grader i 20-25 minutter, og afkøl.
Frosting:

Til frostingen piskes smør til lyst og luftigt. Herefter tilsættes flormelis og frostingen piskes endnu mere. Tilsæt kakao og pisk til alt er blandet med frostingen.
Frosting af chokoladekagen:

Befri chokoladekagen fra bagepapir og placer chokoladekagen på et fad. Fordel frostingen jævnt på kagen med en paletkniv. Drys krymmel på kagen og server med det samme eller opbevar på køl indtil.

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og