Antal: 9 stykker
Sværhedsgrad: let
Bagetid: 20-25 minutter
Redskaber: 20×20 firkantet form
Chokoladekage:
300 g sukker
125 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
4 spsk kakao
2 æg
150 g smeltet smør
1,5 dl vand (lunken)
100 g mælkechokolade
Rasp til formen
Frosting:
200 g blødt smør (stue temp)
300 g flormelis
3 spsk kakao
Krymmel til drys
En kage, der altid hitter, er en chokoladekage. En chokoladekage med chokofrosting, der er super nem, hurtig og sjov at lave. Chokoladekagen er en af de kager, jeg altid har lavet i min barndom, fordi den altid har lykkedes og er blevet god! Kagen laves ved at blande alle tørre ingredienser, hvorefter de “våde” tilsættes. Dernæst bages kagen og frostingen smøres på, når chokoladekagen er kold. Kan det blive bedre? Det tror jeg ikke! Prøv den til din eftermiddagskaffe i dag eller i weekenden. God fredag 🙂
LÆS OGSÅ: Sommerlig tærte med karamel og hindbær
Sådan gør du:
Chokoladekagedej:
Frosting:
Til frostingen piskes smør til lyst og luftigt. Herefter tilsættes flormelis og frostingen piskes endnu mere. Tilsæt kakao og pisk til alt er blandet med frostingen.
Frosting af chokoladekagen:
Befri chokoladekagen fra bagepapir og placer chokoladekagen på et fad. Fordel frostingen jævnt på kagen med en paletkniv. Drys krymmel på kagen og server med det samme eller opbevar på køl indtil.
Velbekomme!
Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.