Den søde tand

Opskrift på hjemmelavet is – uden maskine

Ingredienser

500 ml. piskefløde

1 dåse kondenseret mælk

2 tsk. Vaniljesukker

Din ønskede smag

Intet slår hjemmelavet is og heldigvis behøver du ikke at bruge en ismaskine for at lave din egen is. 

LÆS OGSÅ: All around jordbærsirup

Sådan gør du:

Pisk fløden til en let flødeskum. Kom herefter kondenseret mælk i, og vend det sammen med flødeskummet. Tilføj nu din ønskede smag.

Bær: Hvis du ønsker bær i din is, kog her 100 g. frosne bær. Eks. jordbær, hindbær, brombær osv. Når bærrene er kogt, blendes de med en stavblender, og bærmassen køles helt af, inden du vender det sammen med kondenseret mælk/ flødeskumsblandingen.

Aroma/essens: Du kan vælge at bruge aroma/ essens i din is. Her er smagene efterhånden ubegrænset men romessens, mandel og lakrids er virkelig gode.

Andet:  Du kan også vælge noget helt 3. Eks. at lave en ret neutral is – beholde den som den er i grundopskriften, og tilføje en farve vha. frugtfarve, tilføje små skumfiduser, cookie dough eller lign. Krymmel eller chokoladestykker er også virkelig godt. Kun fantasien sætter grænser!

Når din smag er valgt, og er blandet i grundopskriften, sættes isen på køl i min. 3 timer, og så er den klar til servering. Velbekomme!

Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentar

  1. Det er jo den originale opskrift på lækker is, med et twist,kan jeg se:-)
    Tak for god inspiration! Vi skal have hjemmelavet is i aften!