Den søde tand

Blondie med hvid chokolade og solbær

Ingredienser

Antal personer: 6-8 personer
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Springform 20 cm & kageplast

Blondiebund:
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vanilje
  • 1,5 æg (svarende til ca. 75-80 g)
  • 65 g smør
  • 65 g hvid chokolade
  • 80 g hvedemel
  • 1/8 tsk salt
Solbærganache:
  • 2 husblas
  • 230 g solbær
  • 3 spsk sukker
  • 1 lime (saft)
  • 4 spsk vand
  • 200 g hvid chokolade DENNE*
Pynt:
  • 20 g hvid chokolade
  • Crispearls, hvide chokoladekugler
  • Rød Skovsyre

Sommeren er endelig vendt tilbage og det skal selvfølgelig fejres med en dejlig sommerlig kage på blondie med hvid chokolade og solbær. Måske du har været heldig at samle lidt solbær hen over sommeren, som du mangler at få brugt på noget lækkert? Hvis du har, er denne lækre kage et god bud! Opskriften er delt ind i lidt steps med frys og nedkøling imellem. Følg blot opskriften, og du vil ende med denne lækre dessert med hvid chokolade og solbær! God fredag 🙂 

LÆS OGSÅ: Flødeboller med rabarbermidte

Sådan gør du: 

Blondie:

Til blondiebunden piskes en lys og luftig æggesnaps af æg, vanilje og sukker. Imens æggesnaps piskes, smeltes smør og chokolade i en gryde til det er flydende.

Bland mel og salt i en skål. Vend herefter den smeltede smør og chokolade i æggesnapsen. Vend efterfølgende mel og salt i æggesnapsen. Beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bunden og hæld blondiedejen deri.
Bag blondien ved 175 grader i 20-25 minutter – til den er bagt men stadig blød indeni. Afkøl helt på køl, inden den samles med solbær ganache.

Solbær ganache:

Til solbærganachen blandes solbær, sukker, vand og limesaft i en gryde og koges til en grød, alt imens husblas udblødes i en skål med vand. Når solbær er kogt helt ud, kommes den udblødte husblas i og blandes sammen. Hæld herefter solbærgrøden over den hvide chokolade i en anden skål.
Beklæd springformen med blondien med kageplast. Hæld solbær ganachen i springformen med kageplast og jævn solbær ganachen ud. Lad solbærganachen køle helt af på frys inden den befries fra kageplasten (4-5 timer).

Pynt:
Når kagen skal pyntes, smeltes hvid chokolade og drysses hen over kagen. Tilsæt eventuelt andet pynt alt efter behov. Server med det samme, når kagen er tøet op (lad den tø op på køl). Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *