Et varmt bad kan forbrænde ligeså mange kalorier som motion!

Et varmt og afslappende bad kan have flere sundhedsmæssige fordele for dig, end du måske lige tror.

LÆS OGSÅ: 30 minutters gåtur kan redde din arbejdsdag

Hvis du prøver at overtale dig selv til at snøre løbeskoene, men ikke rigtig kan overskue det, så burde du nok lige læse med her. .

Forskere fra Loughborough University har nemlig fundet ud af, at et bad kan være ligeså effektivt som motion, når det kommer til dit helbred og kan bl.a. være med til at forhindre type 2-diabetes.

Forsker Steve Faulkner forklarer til det akademiske tidsskrift The Conversation, at selvom man altid har vidst, at varme bade var afslappende, så er det først for nylig, at man har fundet ud af, hvilke sundhedsmæssige fordele “passiv varme” kan have for kroppen.

Forskerholdet undersøgte effekten af et varmt bad på blodsukkeret og antal forbrændte kalorier. Studiet involverede 14 testpersoner, som alle skulle nyde et 40 grader varmt bad i en times tid, samt cykle en timelang tur på cykel.

De to tests var designet til at øge kropstemperaturen med bare én grad, så forskerne kunne måle, hvor mange kalorier, der blev forbrændt ved hver øvelse. Selvom cykelturen forbrændte flere kalorier, fandt de ud af, at det varme bad forbrændte ligeså mange kalorier som en 30 minutter lang gåtur.

“Den generelle reaktion på blodsukkeret ved begge test lignede hinanden, men blodsukkeret efter et måltid var 10% lavere efter badet sammenlignet med efter de havde trænet,” forklarer Steve Faulkner.

Han fortæller  desuden, at de antiinflammatoriske egenskaber ved træning er vigtige for vores immunsystem og hjælper os med at bekæmpe sygdomme: “Dette antyder, at gentagen passiv opvarmning kan bidrage til at reducere kronisk betændelse, som ofte er til stede ved langvarige sygdomme, såsom type 2 diabetes.”

Så det er altså godt nyt for alle os, der elsker et dejligt varmt bad – eller dem, der er igang med at overtale deres partner til at få installeret et badekar 😉

 

Kilde: The Conversation

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450