Efterårstræstammer

Ingredienser:
Kage til romkugledejen: 
• 200 g. marcipan
• 100 g. sukker
• 1 spsk. Kanel med top
• 200 g. smør
• 1 spsk. Bagepulver
• 4 æg
• 100 g. mel
Selve træstammen: 
• 400 g. marcipan
• Lidt flormelis til udrulning
• Hvid og rød marcipan (til svampen)
• En smule hakket chokolade (til pynt på toppen)
• En smule timian til pynt
• 200 g. overtrækschokolade til pensling

Efteråret er så småt over os, og er en perfekt anledning til at holde sig indendøre og hygge med lækkert hjemmebag, som fx disse træstammer med et twist. Mums!

LÆS OGSÅ: Bagte æbler med kanel

Sådan gør du:

Kage:
Pisk marcipan, sukker, kanel og smør sammen. Pisk herefter æg dejen. Si mel og bagepulver i, og pisk igen til dejen er ensartet.

Kom dejen i en springform og bag kagen ved 175 grader i ca. 40 min. Lad kagen køle af inde du arbejder videre med den.

Selve træstammen:
Kom kagen i skål med: 3 spsk. kakaopulver, 1 spsk. rom, 3 spsk. hindbærsyltetøj og pisk det hele sammen med en håndmikser.

Rul marcipanen ud på et flormelisdrysset bord. Kom nu romkuglemassen på og rul den sammen som en roulade.
Skær træstammerne ud i den ønskede størrelse. Smelt overtrækschokoladen og pensel det på.

Lad det størkne, inden du arbejder videre med dem. Imens laves svampene (se billede). Kom nu en lille smule smeltet chokolade på træstammerne, som “lim” til at sætte svampen og hakket chokolade fast. Til slut sættes lidt timianblade på, og så er dine efterårstræstammer klar til servering!

Velbekomme!

Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide