Er du helt energiforladt, så prøv denne drik, som er lige så let at lave som stempelkaffe.

Sådan gør du

Hæld mate, maca og rå kakaopulver i en stempelkande, og overhæld med kogt vand. Lad blandingen trække i 10 minutter, inden stemplet presses ned. Sød eventuelt med lidt birkesød eller stevia.

MACA (LEPIDIUM MEYENII) – kaldes også peruviansk ginseng. Visse studier viser, at denne peruvianske rod kan øge dannelsen af østradiol, progesteron og testosteron, hvis du danner for lidt. Indledende studier viser, at maca kan beskytte hjernen, øge knoglesundheden og forbedre kognitive evner. Tag op til 2.000 mg pr. Dag.

KAKAOS – latinske navn er theobroma cacao, som betyder ”gudernes føde”. Når vi taler om kakao, mener vi altid rå kakao. Rå kakao forhandles som hele bønner, som nibs (stykker af bønner) og som pulver. Rå kakao ristes ikke, ligesom almindeligt kakaopulver gør, og derfor bevares mange af de fantastiske egenskaber. Kakao har et utrolig højt indhold af mineraler, ligesom kakao scorer toppoint inden for antioxidantværdier. Rå kakao indeholder desuden rige mængder af et plantekemikalie, som er kendt for at give en følelse af lykke og opstemthed, og som øger koncentrationen. Endelig indeholder kakao store mængder af magnesium, og derfor kan det bruges som et muskelafslappende middel. Men spis ikke kakao inden sengetid, for godt nok slapper musklerne af, men kakao er meget opkvikkende. Meget tyder også på, at kakao regulerer forhøjede kortisolniveauer. Du kan nyde kakao i dets reneste form som raw-chokolade.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide