Antal: 11 stk
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Kagering 9×5,5 cm
Arbejdstid: 1,5 time
Hævetid: 12-14 timer + 1 time ved stuetemperatur
Gærdej:
- 2 dl mælk
- 10 g gær
- 2 spsk sukker
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 500 g hvedemel
- 60 g blødt smør (stue temperatur)
- 1 nip salt
- 1 æg til pensling
Remonce:
- 200 g stuetemperatur smør
- 100 g brun farin
- 100 g hvid sukker
- 3 spsk kanel
Disse lækre kanelsnegle passer perfekt til årstiden og så er de nemme at lave! Rent win win!
LÆS OGSÅ: Lagkage med bær og vanilje
Sådan gør du:
Gærdej:
Til gærdejen opløses gær i mælken. Tilsæt herefter sukker og æg og rør det sammen. Tilsæt 3/4 af melet og rør dejen til den begynder at samle sig. Tilsæt de let bløde smør i tern og lad dejen ælte videre. Tilsæt resten af melet og ælt dejen til den bliver glat og blank (10-15 min hvis du har røremaskine). Smør en bøtte med neutral olie og hæld dejen heri. Sæt dejen på køl i 12-14 timer eller natten over. Efter hævning tages dejen ud og stilles på køkkenbordet i 45-60 minutter. Imens laves remonce.
Remonce:
Til remonce blandes alle ingredienser og mikses til en ens masse. Remoncen hviler på køkkenbordet, indtil den skal smøres på dejen.
Samling af koldhævede kanelsnegle:
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud til en rektangel på 0,5-0,75 cm tykkelse. Fordel herefter den bløde remonce jævnt på dejen. Rul dejen til en lang pølse og skær skiver af dejen til ca 5 cm længde og placer dem i dine kageringe eller uden hvis ikke du har disse. Lad sneglene hæve i 30 minutter. Pensel sneglene med æg og bag dem ved 200 grader alm luft i 15-18 minutter til gyldne. Afkøl inden servering.
Velbekomme!
Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.