Antal personer: 6-8 personer
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Springform (20 cm), stjernetyl
Arbejdstid: 60 minutter + bagetid 50 min + køletid +/-10 timer
Græskarpure:
- 200 g hokkaido græskar (ca. 1/3 græskar)
Kiksebund:
- 200 g digestive kiks
- 75 g Smør
- 1 tsk Kanel
Cheesecakemasse:
- 200 g afkølet græskarpuree
- 50 g brun farin
- 2 æg (hele æg)
- 2 tsk kanel
- 400 g neutral flødeost (Philidelphia)
- 50 g flormelis
Karamel:
- 150 g sukker
- 40 g smør
- 1 dl fløde
Pynt:
- Flagesalt
Har du lavet en bagt cheesecake før? Hvis ikke, så skal du se med her, og også hvis du har 🙂 Denne lækre græskarcheesecake med karamel er den lækreste efterårskage og dessert, som også indeholder græskar og en masse varme krydderier. Det er rigtig nemt at få fat i græskar i butikkerne, så ud og find dem, så du kan lave denne lækre dessert og cheesecake. Kagen skal laves dagen før, den skal serveres, da den skal afkøle i ca. 15 timer fordelt over et par gange. Held og lykke og god fredag.
LÆS OGSÅ: Farverige flødeboller med citron
Sådan gør du:
Græskarpure:
Til græsk<arpure fjernes kerner fra et hokkaidogræskar og dette placeres efterfølgende på en bageplade. Græskaret bages ved 175 i ca. 1 time til kødet kan skrabes ud af skallen. Afkøl græskarkødet og mos det til en ensartet grød.
Kiksebund:
Til kiksebunden blendes digestivekiks til krummer. Tilsæt herefter smeltet smør og kanel og vend ingredienserne sammen til de er ens smuldret masse, som kan formes let pga. smørret. Beklæd en springform (20 cm) med bagepapir i bunden samt tilpassede sider, så cheesecaken kan befries fra siderne, når den er bagt. Fordel kiksemassen på bunden og pres den jævnt og lige i siderne mod springformen. Sæt kiksebunden på køl, imens cheesecakemassen forberedes.
Cheesecakemasse med græskar
Til cheesecakemassen piskes græskarpure og brun farin sammen i en skål. Herefter piskes et æg i ad gangen i massen. I en anden skål piskes flødeost og flormelis sammen til en cremet masse. Hæld 1/3 del af græskarmassen i flødeostmassen og vend det sammen, gentag med resterende græskarmasse. Kom massen med græskar i springformen og bank lufthuller ud ved at banke formen mod bordet. Bag så græskarcheesecaken ved 150 grader almindelig luft i ca. 50 minutter til midten netop er ved at sætte sig og til siderne er faste. Sæt herefter cheesecaken på køl indtil den har sat sig helt (+/-10 timer).
Karamelsauce:
Til karamelsauce smeltes sukker i en gryde ved mellem varme. Imens opvarmes fløde i en anden gryde. Når sukker er smeltet, tilsættes smør i tern og smelter med. Dernæst hældes den varme fløde i og røres rundt. Lad karamellen slå et par bobler nogle minutter til den tykner let og begynder at trække lidt spor (2-3 minutter)
Afkøl karamellen let, så den ikke brænder. Hæld herefter den lune karamel på cheesecaken og fordel den jævnt ud på overfladen. Sæt cheesecaken på køl i 3-4 timer, så karamellen køles og bliver fast. Server med det samme ved at opvarme en skarp kniv i vand ved udskæring af hvert stykke, så kniven kan bryde den tykke karamel
Velbekomme!
Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.