(Til ca. 4 portioner)
1.5 l. Sødmælk
1 l. Letmælk
1 dl. Vand
6 dl. Grødris
0.5 tsk. Salt
0.5 tsk. Vaniljesukker
Yderligere:
Smør
Kanelsukker
Julen er for alvor ved at være tæt på, og man kan næsten allerede dufte gran, kanel og gløgg omkring sig. Og findes der en bedre måde at fejre julens begyndelse, end med en lækker portion risengrød? We think not! Du får opskriften her.
LÆS OGSÅ: Små & søde konfektegern
Sådan gør du:
Start med komme grødrisene i en si, og skyld dem under koldt vand. Kom herefter risene i en gryde, sammen med 1 dl. vand.
Lad det koge op – rør imens. Lad risene suge vandet, fortsat under omrøring. Hæld nu mælken i gryden, samt vaniljesukker og rør fortsat, indtil det koger. Skru ned på lav varme, og rør i et par minutter. Kom låg på gryden, og rør nu hvert 10 min. Til grøden er færdig (ca. 30-40 min. efter). Når grøden er ved at være færdig, smages der til med salt.
Server i skåle og top med smørklat og kanelsukker.
Velbekomme!
Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!