[single_post_category_name]

Små & søde konfektegern

Er det for tidligt at tage en smule hul på julen og lave konfekt? Ikke hvis du spørger os, og disse egern er da en perfekt lille efterårssnack 😉

LÆS OGSÅ: Kartoffelkage pindsvin

Sådan gør du: 
Start med at sætte din overtrækschokolade over et vandbad, så chokoladen er smeltet og klar til brug.

Skær marcipanen i skriver, og nougaten i små tern.

Rul marcipanen til en kugle, og gør den flad med dine fingerspidser. I midten placeres nougat, og marcipanen klemmes omkring. Rul til en kugle igen.

Af to små stykker marcipan laves ørene. Rul dem først til kugler, og lav herefter en lille spids i kuglens top. Tryk toppen lidt flad, og skær med modelleringsværktøj 2 snit, så toppen af øret ser lidt “pjusket” ud. Sæt dem fast på marcipankuglens top, og lav detaljer (så man kan se øret går ind), med modelleringsværktøj.

Af en lille stump marcipan, rulles nu en lille næse, som placeres i midten af egernets ansigt. 
Med et rundt modelleringsværktøj laves to øjne op over næsen.

Dyp en tandstik i smeltet chokolade, og prik i egernets øjne (for yderligere detalje).

Tag derefter et rundt modelleringsværktøj, dyp det i chokoladen, og dup det på egernets næse, så det hele er dækket.

Nu skal halen laves. Af en stykke marcipan ruller du en kugle. Form den aflang, og så den er smallere i bunden end toppen. Dyp den i chokolade og herefter i kokosmel.

Lad chokoladen størkne, inden du arbejder videre med den. 


Imens halen tørrer, laves tænderne.Af den hvide vaniljemarcipan, ruller du en meget lille kugle. Tryk den lidt flad, og skær et lille snit med modelleringsværktøj, så det bliver til to fortænder. Placer den lige under egernets næse. Dyp et modelleringsværktøj i smeltet chokolade, kom en smule på en hasselnød, og placer nødden lige under egernets tænder. Hold til hasselnødden sidder af sig selv.

Lav nu to små arme af marcipan, sæt dem fast på hver siden af egernet, og få armene til at holde på hver side af hasselnødden. 
Det sidste du skal gøre er at montere halen bag på egernet. Kom en smule smeltet chokolade på egernets bag, og sæt halen fast (den smalle del nederst, og den brede øverst).

Gentag 10 gange og dine egern er klar til konfektfadet!

Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide