Husker du disse 3 vigtige vitaminer i din daglige rutine?

ANNONCE FOR BERTHELSENS NATURPRODUKTER

I år har der været meget mere fokus på vores sundhed – både mentalt og fysisk, og vi bliver dagligt mindet om, at vi skal tage vores helbred alvorligt. Det har også gjort mange af os mere opmærksomme på vigtigheden i at opretholde et optimalt immunforsvar. Det kræver god søvn, masser af vand, at vi spiser sundt og varieret, får taget vores vitaminer, og vi bliver regelmæssigt testet for covid-19. 

LÆS OGSÅ: Gør som stjernerne: Gå ind i det nye år med perfekt hud

De fleste af os er godt klar over, hvad en sund kost, søvn og regelmæssig motion betyder for vores sundhed, men har du styr på, hvilke vitaminer, der især er vigtige, at du får nok af her i vinterhalvåret?

D-Vitamin:

D3 vitamin er især vigtigt for os danskere her i de mørke vintermåneder, alligevel mangler 43% af den danske befolkning vitamin D3. Solen er nemlig en vigtig kilde til D-vitamin, og fordi vi ser den så sjældent i løbet af vinteren, kan man hurtig få for lidt. Det er desuden vigtigt at være opmærksom på, at man får nok af det, hvis man er veganer eller vegetar, da de fleste kilder til D-vitamin gennem kost er animalske. Heldigvis har Grønne Vitaminer lavet en vegansk version af kosttilskuddet, så du undgår at være en af de 43%.

Hvordan virker D-vitamin?
Vitamin D3 er en af de vigtigste vitaminer, som vedligeholder vores immunsystem. Samtidig sørger D3-vitamin for en passende kalk-fosforbalance i blodet og fremmer dannelsen af knoglevævet, ved at hjælpe kroppen med at optage calcium.

Vitamin D3 bidrager desuden til at vedligeholde:

 • tænder og knogler
 • immunsystemet
 • normal celledeling
 • normalt kalkniveau i blodet
 • optagelsen af kalk og fosfor
 • muskler

Køb D3 Vitamin HER

C-Vitamin

C-vitamin er et wonder-child, når det kommer til vitaminer. Der er næsten ikke dét, det ikke er godt for. Derfor er det selvfølgelig vigtigt for dit velbefindende (og dit udseende, hvis du går op i den slags), at du får nok c-vitamin. Da vi ikke selv kan danne c-vitamin, er det vigtigt at være opmærksom på at få nok enten gennem sin kost eller via kosttilskud. Især fordi udefrakommende faktorer, som solbadning, kulde, stress, rygning, p-piller og forurening øger vores behov for c-vitamin. Har du tendens til at have en sød tand, er det en fordel at tage tilskud af c-vitamin, da sukker forringer c-vitamins mulighed for at binde sig til cellerne.

Derudover bidrager C-vitamin bl.a. til at: 

 • mindske træthed og udmattelse
 • beskytte cellerne mod oxidativ stress
 • vedligeholde et normalt energistofskifte
 • opretholde nervesystemet
 • vedligeholde en normal psykologisk funktion
 • danne kollagen, som har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder
 • vedligeholde immunsystemet – også under og efter intensiv fysisk træning

Køb C-vitamin HER

Zink

De fleste af os ved nok, at zink er godt for negle og hår, men faktisk er zink SÅ meget mere end det. Det er faktisk et livsnødvendigt spormineral med antioxidant virkning, som indgår i mere end 180(!) enzymprocesser. Lidt teknisk – we know, men det er bare for at opsummere, HVOR vigtigt det altså er, at man får sit daglige behov zink. Kroppen optager bedst zink, hvis det er organisk bundet, og derfor er Berthelsen Zink lavet på det organisk bundne og letoptagelige zinkgluconat.

Zink bidrager til følgende:

 • kognitive funktioner (opfattelse, tankevirksomhed, problemløsning etc.)
 • DNA-syntese og proteinsyntese
 • fertilitet og reproduktion samt testosteronniveauet i blodet
 • omsætning af a-vitamin
 • knogler, hud, hår, negle, syn og normal celledeling
 • beskyttelse af cellerne mod oxidativt stress
 • et normalt syre-basestofskifte
 • omsætning af kulhydrater, makronæringsstoffer og fedtsyrer
 • immunsystemets normale funktion

Køb zink HER

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være