Findes der noget som en god donut? Det skulle da lige være disse hjemmelavede luksus-donuts..

LÆS OGSÅ: Pistaciehorn

Sådan gør du: 

Donuts:

Rør fløde og mælk sammen. Tag halvdelen af blandingen i en gryde og varm det op til fingertemperatur. Tag gryden af varmen og rør gæren ud heri. Kom den anden halvdel af mælken i en gryde sammen med sukker, vaniljesukker og smør, og smelt det til sukkeret er opløst. Kom mælk/gærblandingen i en skål sammen med mel, salt, og æggeblommer – vend det sammen. Tilsæt smørblandingen dejen og rør det sammen. Ælt dejen godt til den er jævn og glat. Kom dejen i en ren skål. Beklæd den med husholdningsfilm og stil den til hævning et lunt sted i 60 min.

Når dejen er hævet færdig, drysser du bordet med mel, og hælder dejen herpå. Rul dejen forsigtigt ud, så den er ca. 2 cm. tyk.

Udstik ca. 13 donuts med en rund udstikker (7 cm). Herefter udstikkes hullerne i midten af dine donuts med en mindre udstikker (3 cm). Lad dine donuts efterhæve i 25 min.

Når dine donuts er lige ved at have hævet færdig, varmes olien op i en gryde til 180 grader. Når olien, når de 180 grader, steger du dine donuts  (2 til 3 af gangen) i olien i ca. 2 min – 1 min på hver side. Kom dine færdigstegte donuts på et fad beklædt med køkkenrulle, og lad dem køle af.

Pynt:

Pisk æggehvider, flormelis og kakaopulver godt sammen i en skål til en jævn og glat glasur. 

Kom de finthakkede hasselnødder i en skål, sammen med lidt guldstøv, og bland det sammen. 

Dyp nu én donut ad gangen i glasuren, drys med de guld-hakkede hasselnødder og placer til sidst enten en hel eller halveret Ferrero Rochér på din donut. Gentag til alle dine donuts er pyntet. 

Velbekomme! 

Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide