Den søde tand

Pistaciehorn

Ingredienser:

80 g. smør

6 dl sødmælk

25 g. gær

2 æg

50 g. sukker

2 tsk. kardemomme

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. sal

800g. hvedemel

1 æg til pensling

Pistaciemasse

Yderligere til pynt: 

Hakkede pistacienødder

Hakkede mandler uden skal

Glasur

Skovsyrer

Vejret indbyder til indendørs hygge med lækkert hjemmebag, right? Disse pistaciehorn passer perfekt til den slags.

LÆS OGSÅ: Kartoffelkage pindsvin

Sådan gør du:

Kom mælk og smør i en gryde, og varm det op ved lav varme til smørret er smeltet. Opløs gæren heri. Pisk æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt sammen. Tilsæt melet lidt af gangen – dejen må ikke blive for tør. Ælt dejen til den er glat og jævn. Lad den hæve i 1,5 time tildækket med et viskestykke et lunt sted.

Når dejen er færdighævet, rulles den ud på et meldrysset bord, med en kagerulle.

Skær den runde udrullede dej i 8-10 stykker (som når du skærer pizza).
I hvert stykke, placeres lidt pistaciemasse, og hornet rulles sammen.

Kom dine pistaciehorn på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 20 min.

Bag dine pistaciehorn i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min til de er gyldne (hold øje med dem undervejs).

Når dine horn er kølet af, pyntes de med glasur, hakket pistacie og mandler samt skovsyrer.

Velbekomme! 

Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *