[single_post_category_name]

Festlige fastelavnsboller med kattehoveder

Fastelavnsbolle-sæsonen bør helt klart udnyttes til det maksimale, og disse festlige fastelavnsboller kan alle finde ud af at lave – og så smager de himmelsk!

LÆS OGSÅ: Luksus-donuts

Sådan gør du: 

Varm smør og mælk i en gryde på komfuret ved svag varme. Hæld det i en skål og smuldr gæret i. Rør til gæren er opløst.
Tilsæt sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt, og rør rundt. Tilsæt herefter melet lidt ad gangen – dejen må ikke blive for tør. Ælt dejen til den er jævn og glat, og stil den herefter til at hæve med et viskestykke over et lunt sted i 40 min.

Imens laves solbærremoncen.
I en skål piskes smør, sukker, marcipan og solbærsyltetøj sammen. Lad det stå på køl indtil det skal bruges.

Når dejen er hævet, rulles dejen ud. Skær nu dejen i ca. 9 firkanter. Placer solbærremoncen i midten af hver bolle og drys med ruby chokoladestykker. Nu skal du samle dej-firkantens hjørner ind mod midten, så du lukker bollen. Rul forsigtigt bollen rund.

Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 40 min. Når bollerne er færdige med at efterhæve, pensles de med et sammenpisket æg. Bag herefter bollerne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. Lad bollerne køle helt af, inden du arbejder videre med dem.

Mens bollerne køler af, laves pynten.
Lav små katte formede hoveder ud af den sorte fondant. I hver øre formes små lyserøde trekanter, der skal placeres i kattens ører.

Herefter laves øjne og mund af den hvide fondant (se billede).
Til slut rulle små knurhår af den sorte fondant og sættes på munden, og en næse af lyserøde pastel perler, sættes på.

Af vand, flormelis og lidt rød frugtfarve laves nu glasuren. Sørg for at glasuren ikke er for flydende. Hellere lidt tykkere end du lige tænker.

Kom lyserød glasur på dine solbærremoncefyldte fastelavnsboller, drys med regnbue krymmel og slut af med et sødt lille kattehoved.

Velbekomme og glædelig fastelavn!

Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide