(ca. 12 stk)
Dej
40 g. gær
150 g. smør
4 dl. Mælk
60 g. sukker
1 tsk. salt
2 tsk. kardemomme
1 æg (+ et æg til pensling)
650 g. mel
Remonce
100 g. smør
200 g. brun farin
2 spsk. kanel
Yderligere:
Perlesukker til pynt
Der findes altid en anledning til at spise kanelsnegle, så her får du en opskrift på nogle lækre, luftige nogle af slagsen.
LÆS OGSÅ: Luksus-donuts
Sådan gør du:
Varm smør og mælk i en gryde ved lav varme, til smørret er smeltet.
Kom blandingen i en skål, og rør gæren ud heri. Tilføj sukker, vaniljesukker, kardemomme, salt og æg og rør til massen er jævn. Tilsæt nu mel lidt ad gangen. Dejen skal være glat og smidig, så hæld endelig ikke for meget mel i. Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve under et viskestykke et lunt sted i 1 time.
Rør alle ingredienserne til remoncen sammen. Når dejen er færdighævet, rulles den ud på et bord drysset med mel. Smør remoncen ud på den udrullede dej. Rul dejen sammen som roulade og skær sneglene ud.
Kom dine kanelsnegle i små springforme eller på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i en halv time. Når sneglene er efterhævet, pensles de med æg, og perlesukker drysses på. Bag dine kanelsnegle i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. til de er gyldne.
Velbekomme!
Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!