Den søde tand

Lækre, luftige kanelsnegle

Ingredienser:

(ca. 12 stk)

Dej

40 g. gær

150 g. smør

4 dl. Mælk

60 g. sukker

1 tsk. salt

2 tsk. kardemomme

1 æg (+ et æg til pensling)

650 g. mel

Remonce

100 g. smør

200 g. brun farin

2 spsk. kanel

Yderligere:

Perlesukker til pynt

Der findes altid en anledning til at spise kanelsnegle, så her får du en opskrift på nogle lækre, luftige nogle af slagsen.

LÆS OGSÅ: Luksus-donuts

Sådan gør du: 

Varm smør og mælk i en gryde ved lav varme, til smørret er smeltet.

Kom blandingen i en skål, og rør gæren ud heri. Tilføj sukker, vaniljesukker, kardemomme, salt og æg og rør til massen er jævn. Tilsæt nu mel lidt ad gangen. Dejen skal være glat og smidig, så hæld endelig ikke for meget mel i. Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve under et viskestykke et lunt sted i 1 time.

Rør alle ingredienserne til remoncen sammen. Når dejen er færdighævet, rulles den ud på et bord drysset med mel. Smør remoncen ud på den udrullede dej. Rul dejen sammen som roulade og skær sneglene ud.

Kom dine kanelsnegle i små springforme eller på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i en halv time. Når sneglene er efterhævet, pensles de med æg, og perlesukker drysses på. Bag dine kanelsnegle i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. til de er gyldne.

Velbekomme!

Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *