Chokoladecupcakes med bærcreme

Ingredienser
Bærcreme:

3 blade husblas 

2 dl fløde 

1 dl skovbær/grenadine sirup (Kan købes i normal – Teisseire)

200 g hvid chokolade 

1/2 dl fløde til at piske sammen med cremen efter 

Skal fra 1 lime (blandes i, når cremen piskes op. Hvis der ønskes en kraftig limesmag, kan lime tilsættes, når flødes hældes over chokoladen) 

Chokoladecupcakes:

300 g sukker 

6 æg 

2 tsk vanilje 

100 g smør 

200 g mel 

80 g kakao 

1,5 tsk bagepulver 

150 g hakket chokolade 

Andet:

Friske bær 

Rød skovsyre 

En kage der altid kan spises, er en kage med chokolade i! Det er en sikker vinder! Disse cupcakes er fyldt med en masse lækker chokolade og toppet med den lækreste og blødeste bærcreme lavet på chokolade, sirup og fløde. En creme der skal afkøles helt, inden den piskes luftig. Den kan derfor med fordel laves dagen før, kagerne skal serveres. Disse cupcakes er perfekte til en hyggelig picnic, når solen melder sin ankomst eller alle andre rare tidspunkter.

Opskriften er simpel og kræver ikke meget arbejdstid i køkkenet. Måske du har lidt venner eller familie, du skal forkæle i weekenden eller i den kommende påske? Så er disse lækre chokoladebomber et godt bud! God fredag, weekend og ikke mindst god bagelyst! 

LÆS OGSÅ: Bananmuffins med kun 5 ingredienser

Sådan gør du

Bærcreme: 

I en skål udblødes husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter. I en gryde varmes fløde og skovbærsirup op (1/2 dl udover de 2 dl fløde gemmes til senere). Den hvide chokolade hakkes og kommes i en skål. Når fløden er varmet op, kommes den udblødte husblas i og røres ud. Hæld derefter fløden over den hvide chokolade, så den smelter. Brug en dejskraber og rør chokoladen sammen med det varme. Kom husholdningsfilm ned på chokoladefløden, så der ikke danner kondens på undersiden af filmen. Sæt chokoladefløden på køl, til den har sat sig og har opnået ca. 5 grader. Det er vigtigt at den er helt kold, da den ellers vil skille, når den bliver pisket

Chokoladecupcakes:

Pisk til at starte med en luftig æggesnaps af æg, vanilje og sukker. Smelt smør og vend det i æggesnapsen. Bland alt det tørre i en skål, og vend det sammen med æggesnapsen. Hak chokoladen i små tern, og vend det i dejen. Spray dine silikoneforme med olie. Fyld formene næsten helt op. Bag de lækre chokoladecupcakes ved 185 grader i 15-20 minutter, til dejen netop ikke hænger fast på en nål. Afkøl før de pyntes. 

Pynt og creme:

Pisk chokoladefløden til en lækker luftig bærcreme. Dette tager ca. et par minutter. Vær OBS på ikke at piske for meget, da cremen ellers vil skille. I en anden skål piskes en let flødeskum. Flødeskum og bærcremen vendes forsigtigt sammen uden at piske alt luften ud. Kom bærcremen i en sprøjtepose med ønsket tyl. Sprøjt toppe af skovbærcreme på dine chokoladecupcakes. Pynt med friske bær og servér med det samme. 

Velbekomme! 

LÆS OGSÅ: Banancupcakes med karamel, frosting og popkorn

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes hjemmeside nannabroe.dk eller på Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og