Nem chokoladekage med karamel topping

Ingredienser

Det skal du bruge (kage)

• 4 spsk. Kakaopulver fra Peter Beier chokolade

• 6 spsk. Kogende vand

• 150 g. sukker

• 50 g. brun farin

• 200 g. smør

• 3 æg

• 2 spsk bagepulver

• 2 spsk vaniljesukker

• 200 g. hvedemel

• Evt. 150 g. grofthakket chokolade

Det skal du bruge (topping):

• 1 dåse dulce de leche

• guldstøv

• skovsyrer

• hasselnødder

• karamelkugler

Fredag og weekenden står for døren – og hvilken bedre måde at indvie den på end med en lækker kage? Men ak, efter en lang arbejdsdag orker du ikke ligefrem at skulle til at bage efter en eller anden indviklet opskrift, der efterlader dit køkken fuldstændig bombet. Men don’t you worry – for du skal nemlig bare bage denne nemme chokoladekage, der ikke kræver det store – men indfrier alle dine forventninger til en lækker fredagskage.

Sådan gør du: Rør kakaopulver og det kogende vand sammen til pasta. Pisk smør, sukker og brun farin sammen, og vend nu pastaen i. Æg, bagepulver, og vaniljesukker røres i dejen. Si nu hvedemel i dejen så der undgås klumper i dejen. Rør til dejen er ensartet. Vend nu hakket chokolade i, hvis det ønskes.

Find en springform frem, og dæk bunden til med bagepapir. Smør nu siderne med smør, og drys herefter med lidt kakaopulver, så hele springformens side er dækket til. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min.

 Når kagen er bagt færdig, køles de helt af inden du arbejder videre med den.

Nu er det tid tid topping. Kom dulce de leche i en sprøjtepose med en stjernetyl, og dæk hele kagen til med små ‘stjerner’.

Pynt yderligere med hasselnødder, glimmerstøv, karamelkugler og skovsyrer. Velbekomme!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide