3 grønne opskrifter, der gør det nemmere at få mere grønt ind i hverdagen

Rygestop, slankekur eller bare et sundere liv med mere af alt det grønne på tallerkenen? Det er sæson for nytårsforsæt. Og er det en hverdag med fokus på at huske de 600 gram frugt og grønt, som de officielle kostråd anbefaler, der står øverst på to-do-listen, så har det aldrig været nemmere. I hvert tilfælde ikke, hvis man spørger firmaet Planteslagterne, der med en mission om at få grøntsagerne tilbage på danskernes tallerken har udviklet en lang række økologiske produkter, som er propfyldte med grøntsager og bælgfrugter. De kommer her med tre lette og lækre vegetaropskrifter. 

LÆS OGSÅ: At spise plantebaseret behøver ikke at være besværligt

Ifølge de seneste tal fra DTU spiser en voksen dansker i gennemsnit 430 gram frugt og grønt om dagen (heraf 300 gram frugt)[1], hvilket er væsentligt lavere end de 600 gram, som anbefales i Fødevarestyrelsens officielle kostråd. Men vil man gerne skrue op for alt det grønne på tallerkenen, og det vil mange danskere gerne, men vi ved ikke helt hvordan[2], så er der heldigvis hjælp at hente – og endda med masser af velsmag, økologiske ingredienser og helt uden, at man skal afsætte timer til at lave frokosten eller aftensmaden i en travl hverdag.

Det behøver nemlig slet ikke at være så svært at få flere grøntsager ind i hverdagskosten, hvis man spørger Planteslagterne, der har udviklet en lang række økologiske produkter, som udelukkende er baseret på grøntsager. Produkterne spænder lige fra rødbedebøffer og plantedeller til plantefars, der har det til fælles, at de giver et stort plus på indtaget i planteregnskabet. Faktisk svarer en enkelt rødbedebøf til at spise 82 gram grøntsager #Nemt! Her får du tre lækre, vegetariske opskrifter, så dit 2022 kan blive grønnere end nogensinde!

Veggieboller med frisk pasta og lækker tomatsauce

Dilddelle med frisk kartoffelsalat og rosenkål

Hjemmelavet planteburger

 


[1] https://ernaeringsfokus.dk/raavarer/groentsager-og-frugt

[2] Undersøgelse foretaget af Karolines Køkken, 2021

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være