Pasta med grønkålspesto

Ingredienser:

Til 4 personer

2 tsk. salt

500 g frisk fuldkornslinguine eller anden fuldkornsspaghetti

ca. 1 dl finthakket basilikum

1 bundt bredbladet persille (ca. 1½-2 dl)

300-400 g grønkål

1 dl ristede mandler

1-2 fed hvidløg

saft og skal af 1 citron

½ dl olivenolie (du kan tilsætte mere efter behov)

Indeholder reklamelinks

Kunne du godt tænke dig at spise mere grønt og varieret, men føler du dig ideforladt og synes du, at det er for besværligt at lægge dine og familiens kostvaner om? Så har Stina Dannerfjord og Isabel Christensen udgivet bogen ‘Plantebaseret Familiemad – Nem vej til et sundt og grønnere liv’, som kommer med lækre, grønne opskrifter og gode råd til, hvordan du uge for uge kan gøre din hverdag mere grøn og lave mad uden kød til hele familien. 

Her får du en lækker opskrift fra bogen, som ikke tager lang tid at lave, men smager fantastisk!

LÆS OGSÅ: At spise plantebaseret behøver ikke at være kedeligt

Sådan gør du:

Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt salt og pasta, og kog i 10-12 minutter. Gem 1 dl af kogevandet.

Pesto:

Rens og ordn de friske krydderurter, og dup dem i et viskestykke, så de ikke er våde. Hvis ikke du har købt grønkål, der er klar til brug, rens da grønkålen grundigt. Giv kålen et hurtigt opkog i kogende vand, ca. 1 min. Tag grønkålen op af vandet, og kom den straks i et isbad for at stoppe kogningsprocessen. Dup herefter grønkålen tør i et viskestykke.

Hak mandler til en ensartet fin størrelse i en blender eller foodprocessor. Tilsæt hvidløg, olie og skal og saft fra en citron. Smag til med salt og peber.

Tilsæt de friske krydderurter og grønkål, og blend det hele sammen, til det har en ensartet konsistens.

Kom pastaen tilbage i gryden, tilsæt pesto og ca. ½ dl af kogevandet eller mere alt efter behov.

Server evt. med friskrevet parmesan.

 

Energi pr. portion

Energi: 400 kcal, 15 g protein, 38 g kulhydrat, 18,7 g fedt og 12,7 g kostfibre.

Ønsker du at spare kalorier

Brug 200 g spidskål som pasta. Giv evt. kålen et let opkog inden servering.

Energi: 268 kcal, 12,2 g protein, 11,5 g kulhydrat, 17,3 g fedt og 11,8 g kostfibre.

Hvis du er fysisk aktiv, tilsæt

2 spsk. hampefrø til din pesto, og byt den almindelige pasta ud med bønnepasta.

Energi: 573 kcal, 31,6 g protein, 44,5 g kulhydrat, 27,7 g fedt og 18,4 g kostfibre.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Sommerlige kakaotoppe

Ingredienser:• 100 g. blødt smør • 150 g. Flormelis • 200 g. Blendet havregryn • 3 spsk. kakao • 2 spsk. stærk kaffe • rød

Bliver du manipuleret med?

Info: Stine Gram Kærlighedscoach Find mere info her: lovetalk.dk Instagram Facebook Har du prøvet det her? En veninde, kæreste eller kollega siger noget, der helt