Derfor er finsk sauna fantastisk for huden

Sponsoreret

Man kan godt blive helt misundelig på finnernes, når det kommer til traditionen for at gå i sauna. De har om nogen forstået, hvordan man får det bedste ud af at bo i land med et køligt klima og samtidig holde krop og sjæl sunde og raske. For en finsk sauna gør rigtig meget godt, både for krop og sjæl – og for huden. Heldigvis for os her i Danmark har den finske saunatradition for længst fundet vej til vores breddegrader.

LÆS OGSÅ: Undgå kemikalier i din make-up

Hvis du vil gå all in på den finske wellness-oplevelse, kan du overveje at købe produkter på netbutikker i Finland. Du finder en database over webshops med brugeranmeldelser på suomiarvostelut.fi.

Godt for din krop

Når du går i finsk sauna, forbereder du dig ved at klæde dig af og tage et dejligt brusebad. Så er du klar til at indtage saunaen. Nogle saunaer er kønsopdelt, og i nogle er det kutyme at have et håndklæde om livet og barmen. Sæt dit til rette på en bænk og forsøg at spænde af i hele kroppen, mens du mærker varmen mod din hud.

Når kroppen har fået nok varme, går du ud og springer i vandet eller tager et koldt brusebad. Du skifter mellem sauna og vand to til fire gange i løbet af én session. Finsk sauna er blandt andet også kendetegnet ved, at man pisker hinanden med birkeris, så blodcirkulationen øges.

Finsk sauna har været en wellnesstrend i efterhånden mange år, og det er der god grund til. Når du går i finsk sauna, får du dine muskler til at slappe af, og samtidig sænker du dit blodtryk, og din hjerteaktivitet øges. Har du for lavt blodtryk, er det selvfølgelig ikke en positivt, men det er det, hvis du har forhøjet blodtryk.

Øget blodgennemstrømning til huden

Det er ikke kun kredsløbet, der påvirkes af at gå i finsk sauna, men også for eksempel for huden. Det fortæller læge Britta Weyer i en artikel dr.dk.

“I og med, at man scrubber kroppen grundigt, inden man går ind i saunaen, så får man fjernet de døde hudceller. Og det er en god ting,” siger hun og fortsætter: ”Desuden så åbner varme og damp for porerne og øger blodgennemstrømningen til huden, hvilket også er rigtig godt. Piskning med birkeris gør sikkert og sit til den proces!”

Er du helt nybegynder, når det kommer til finsk sauna, så husk at bruge tid på at lade din krop vænne sig til det gradvist. Det kan du gøre ved at tage nogle helt korte ture, så dit system ikke får en kæmpe chok. 

Tjek dine rettigheder

Du risikerer at få en helt ny og sund yndlingshobby, hvis bdu begynder at gå i finsk sauna. Som tidligere beskrevet, kan du fuldende den finske wellnessoplevelse ved at bestille nogle lækre finske produkter online. Husk at tjekke op på dine rettigheder, når du handler online. Finland er for eksempel ikke med i de fælles EU-regler for webshops, men du kan tjekke de gældende retningslinjer hos Forbrugerrådet Tænk.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være