[single_post_category_name]

Fastelavnsboller med pistaciefyld og festlig beklædning

Fastelavn er lige om hjørnet… Okay, der er et par uger endnu, men vi ser ingen grund til ikke at nyde det med en masse fastelavnsbolle-bagning. I dag får du den lækreste opskrift på sukke fastelavnsboller med den dejligste pistaciefyld. 

LÆS OGSÅ: Fastelavnsnegle

Boller:
Sådan gør du:

Varm smør og mælk i en gryde på komfuret ved svag varme. Hæld det i en skål og smuldr gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt, og rør rundt. Tilsæt herefter melet lidt ad gangen – dejen må ikke blive for tør. Ælt dejen til den er jævn og glat, og stil den til hævning med et viskestykke over et lunt sted i 40 minutter.

Når dejen er hævet færdig, rulles den ud på et meldrysset bord. Skær dejen i små firkanter. Placer en teske fuld marcipanmasse i midten af hver firkant og begynd at samle bollerne.

Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 40 min.

Når bollerne er færdige med at efterhæve, pensles de med et sammenpisket æg. Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. Lad bollerne køle helt af, inden du arbejder videre med dem.

Pynt:
Sådan gør du:

Rul marcipan på et bord drysset med flormelis. Skær den i strimler på ca. 5 cm i bredden og 10 cm i længden. Skær små takker i båndet.

Saml enderne og pensl med guldstøv. Til slut sættes pastelperlerne på hver af kronens takker.
Rør glasuren. Bland flormelis, vand og en smule rød frugtfarve sammen. Kom glasuren på fastelavnsbollerne og drys med regnbuekrymmel. Slut af med at placere en krone på hver af bollerne.

Velbekomme! 

Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide