[single_post_category_name]

Spanskrør med chokoladesauce

Indeholder reklamelinks

I The SoMe Issue deler hele Danmarks kagedronning Frederikke Wærens nogle af sine allerbedste opskrifter på kager og lækre sager fra sin bog ‘Sweet Baking Moments‘. Her får du én af opskrifterne, nemlig på de spanske churros, som også kaldes for spanskrør i dansk tale. Velbekomme… (Pssst.. Køb ‘Sweet Baking Moments by Frederikke Wærens’ HER)

Churrros – eller Spanskrør, som de kaldes herhjemme. Jeg kan nærmest dufte dem, hvis jeg lukker øjnene og tænker på jul i Tivoli eller andre julemarkeder, hvor de nykogte, varme churros ofte bliver solgt i store kræmmerhuse med en gang softice på toppen. Det er noget, der begejstrer både store og små! Som navnet antyder, stammer Spanskrør oprindeligt fra Spanien, og jeg har for nogle år siden besøgt Chocolateria San Gines i Madrid, hvor de har serveret churros i mere end 100 år. Her koger de churros’ene ved at sprøjte dejen ud til en kæmpe spiral i den store oliegryde, og derefter klippes churros-spiralen ud i små stykker, som man får serveret sammen med en kop kraftig, varm chokoladesauce til at dyppe i. Det smager fantastisk og er inspirationen til denne opskrift! Og selvom man får chokoladesauce til sine churros, forhindrer det jo ikke, at man samtidig serverer dem med en god kugle vaniljeis på siden.

LÆS OGSÅ: Fastelavnsboller med pistaciefyld og festlig beklædning

Sådan gør du:

CHURROS-DEJ

Kom smør, vand og sukker i en gryde, og bring det i kog. Tag gryden af varmen, drys melet i, og pisk kraftigt med en elpisker. Dejen skal være blank og ensartet. Lad den køle lidt af, rør saltet i, og tilsæt et æg ad gangen, imens der fortsat piskes. Hold evt. noget af det sidste æg tilbage, da dejen ikke må blive for tynd. Lad dejen stå på køkken- bordet i ca. 30 min. Kom herefter dejen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl.

KANELSUKKER

Bland sukker med kanel på en stor tallerken, og stil det til side.

CHURROS

Kom palmin i en tykbundet og bred gryde eller sauterpande, og lad den smelte ved middelvarme. Varm palminen op. Tjek, om palminen er klar ved at stikke en tandstik ned i olien: Hvis olien syder og bobler rundt om tandstikken, er palminen varm nok. Sprøjt nu dejen ud i ca. 15 cm lange stykker, og klip dem af, så de forsigtigt dumper ned i olien. Kog ca. 4-6 churros ad gangen. Giv dem ca. 2-3 min. på hver side, til de bliver gyldenbrune og gennembagte. Tag churros op med en hulske, og lad dem dryppe af på et godt lag køkkenrulle. Rul de varme churros i kanelsukkeret. Fortsæt, indtil al dejen er kogt til churros.

CHOKOLADESAUCE

Smelt chokoladen i fløden i en lille gryde ved svag varme under om- røring. Når churros er klar, hældes chokoladesaucen op i et smalt krus eller lign.

Servér de lune churros med den lune chokoladesauce.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide